Jeg har blitt begeistret for vin i Pouch. Vel, ikke nødvendigvis vinen, men forpakningen.

Posevin er helt genialt å ta med seg på tur eller når man sitter fire, fem stykker på balkongen. Den er enkel å bære med seg og veldig enkel og rulle sammen og ta med seg til nærmeste søppeldunk. De siste ukene har jeg smakt en rekke vin i pose, og her er noen som kan anbefales til weekenden.

Avignonesi Toscana Rosso Organic 2020. Italia, Toscana. Pris kr. 269,90 (150cl) Poeng 87/100

Druen er Merlot 5%, Sangiovese 95%. Mørkerød farge. Duft av mørke kirsebær, plommer og hint av urter. Fruktig og god og med en meget bra fylde på smak. Samme bær og frukt som i duften.  Godt balansert syre og sødme. Fin tannin. En riktig lang og god ettersmak. En vin som passer til pasta og pizza. Meget bra kjøp!

Parsat Bordeaux Rouge. Frankrik, Bordeaux. Pris kr. 249,90 (1,5 l) Poeng 83/100

Laget på klassiske Bordeaux druer, Cabernet Franc 5%, Cabernet Sauvignon 30%, Merlot 65%. Klar rød farge. Duft av røde bær med hint av urter. Bra fylde på smak. Frisk og fruktig. God syre og sødme. Bra tannin. Fin ettersmak. En vin som passer til storfe, men best som kosevin. Meget bra kjøp. .

Muscadet & La Mer. Frankrike, Loire. Pris kr. 234,90 (1,5 l) Poeng 85/100

Drua er Muscadet. Lys gul med et lite grønt skjær. Behagelig duft av epler og sitrus. Frisk og fruktig på smak med en fin fylde. Bra balansert. God ettersmak. En vin som går riktig bra sammen med skalldyr og den gode samtale Meget bra kjøp.

Laroche Chardonnay L 2020. Frankrike, Languedoc-Roussillon. Pris kr. 254,90 (1,5 l) Poeng 82/100

Drua er Chardonnay. Gulgrønn farge. Duft av sitrus, epler og hint av mineraler. Ung, frisk og fruktig. Samme smak som i duften med epler og sitrus. Bra balansert. Fin ettersmak. En vin som fungerer best til kos. Meget bra kjøp.

Emiliana Adobe Rosé 2020. Chile, Casablanca. Pris kr. 219,90 (1,5 l) Poeng 82/100

Druene er Mourvèdre 3%, Carménère 62%, Garnacha 3%, Syrah 32%. Lys rosa på farge. Duft av røde bær, hint av urter og bitte litt drops. Rund og fruktig på smak. Litt sødme. Bra ettersmak. Passer best til kos og venner. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.