For ikke så lenge siden skrev jeg om en rosévin fra Planeta. Denne gangen kommer en anmeldelse på to vin fra samme vingård.

Familien Planeta har arbeidet med vin i fem generasjoner, men det var Don Diego Planeta som «skapte» den nye æraen. I 1985, da han satt som direktør for kooperativet Settesoli, besluttet han seg for å skape Sicilias beste vineri. Og til å lede det ambisiøse prosjektet, satt han sin brors sønn Alessio Planeta og sine egne barn Francesca og Santi Planeta. Og i 1995 lå alt til rette med vin som som ‘Chardonnay’, ‘Cometa’, ‘St. Cecilia’ og ‘Burdese” og i løpet av disse årene hadde de utvidet eiendommen med vinmarker og gårder i Ulmo, Noto, Vittoria, Etna og Messina – en reise fra vest til øst på Sicilia, og gjennom Sicilias historiske vinområder. Allerede under antikken kjent for sine kvalitetsviner. I dag, så har Planeta imponerende 390 hektar vinmark

Planeta Frappato 2019, Italia, Sicilia Pris kr. 245,-  Poeng 89/100

Drua er Frappato.  Lys rubinrød farge. God duft av røde bær samt en anelse blomster. Frisk og fyldig på smak. Samme bær som i duften, God frukt og en balansert syre og sødme. God tanniner. En riktig god ettersmak. Vinen til lyst kjøtt og kos. Meget bra kjøp.

Planeta Alastro 2019. Italia, Sicilia. Pris kr. 195,-  Poeng 89/100

Druene er Grecanico 70%, Grillo 15%, Sauvignon Blanc 15%. Lys gyllen farge. Duften har Sitrus med hint av blomster og mandler. Smaken er frisk med en fin fylde. Lever opp til duften med sitrus, blomster og bitte litt urter. God syre som balanseres av litt sødme. En god ettersmak. Går fint sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.