Jeg er kanskje litt mer opptatt av rieslingvin enn de fleste. Derfor har jeg smakt en rekke riesling viner til 150,- kroner og under.

Riesling-druen har en fantastisk evne til å gjenspeile området den er dyrket i, for eksempel i form av mineralpreg, og mange mener, blant annet jeg, at den er verdens beste hvitvinsdrue. Og selv om druen i dag dyrkes over hele verden, kommer man ikke unna at det faktum at den trives ekstra godt i sine hjemlige trakter i den verdensberømte vinregionen Rheingau, som er et av de eldste vinproduserende områdene i Tyskland. Rieslingdruen ble aller første gangen dokumentert i Rüsselsheim i 1435. Også Mosel var tidlig ute med riesling, men det var først på slutten av 1600 tallet og begynnelsen av 1700 tallet at Mosel ble identifisert med rieslingvin. St. Maximin-klosteret i Trier eide på den tiden 74 vingårder, og i 1695 hadde de over 100.000 vinstokker med riesling druer. I dag regnes vinmarkene Maximin Grünhaus som en av de beste riesling-vinmarker i hele Tyskland.

Reichsrat von Buhl Riesling Trocken 2019. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 144,90 Poeng 89/100

Bra strågul farge med et grønt skjær. Lekker duft av sitrus, grønne epler med fint hint av urter. Frisk og fruktig på smak med en elegant tøtsj av eplene og sitrusen fra duften. Meget bra syre og sødme. Lang og elegant ettersmak. Passer til alt godt fra havet. En utrolig pris til en meget bra vin.

Dönnhoff Riesling Trocken 2019. Tyskland, Nahe. Pris kr 139,90 Poeng 86/100

For noen år siden ble Dönnhoff kåret som Tysklands beste vingård. Fargen er veldig lys, gulgrønn. Duften har alt hva en riesling skal ha, med epler, sitrus og blomstereng. Smaken er lett og elegant. Frisk og fruktig. Fine toner av epler, pærer og sitrus. God syre og en lang, ettersmak. En vin til skalldyr. Meget godt kjøp.

Domdechant Werner Hochheim Riesling Classic 2018. Tyskland, Rheingau. Pris kr 144,90 Poeng 84/100

Lys gul på farge. Klassisk riesling duft av sitrus og epler. Fruktig med fin fylde på smak. En lett kledelig sødme. Bra balansert. God ettersmak. Passer bra til asiatisk mat. Bra kjøp.

Weing. Stadt Mainz Rhein Riesling Trocken 2019. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr. 134,90 Poeng 84/100

Weinhaus der Stadt Main

Lys gulgrønn på fargen. Duft av blomster, sitrus og epler. Frisk, fruktig på smak. Sitrus og epler. Bra syre. En god ettersmak. En vin som vil passe fint sammen med lyst kjøtt eller skalldyr. Bra kjøp. Mye vin for pengene.

Weinhaus Saar Riesling Trocken 2018. Tyskland, Mosel-Saar-Ruwer. Pris kr. 124,90  Poeng 83/100

Gulgrønn farge. Duft av epler og sitrus. Noe drops. Fruktig på smak. Rund med noe sødme. Lever opp til duften med sine epler og hint av drops. Bra balansert. Ok lengde på ettersmak. Passer best til kos. Bra pris.

Prüm Solitär Riesling Trocken 2018. Tyskland. Mosel Pris kr. 149,90 Poeng 80/100

Lys gul på fargen. Duft av epler med bitte litt honning. Frisk og fruktig. Bra syre. Noe epler og sitrus. Grei ettersmak. Passer best til kos.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.