Jeg har skrevet et flertall ganger om E. Michel Premier Cru Extra Brut. Kanskje ikke så rart, for det er en av mine favoritt champagner.

At vinen ikke er så veldig kjent på den internasjonale champagnehimmelen er ikke så rart. Den selges kun i Norge.  Den kommer fra lille privateide champagnehuset E. Michel. Og det føles befriende at det er hus som ikke eies av et stort multinasjonalt konsern som vil ha deres navn koblet til den aura av luksus som assosieres med Champagne. Og det er derfor det er så fint med champagnehuset E. Michel, for de produserer Champagne ene og alene for de elsker vinen. Og det merkes på kvaliteten.

E.Michel Premier Cru Extra Brut. Frankrike, Champagne. Pris kr. 379,90 Poeng: 92/100

Druene er Chardonnay. En fin lys strågul farge med et lite grønt skjær. Flotte små bobler. Duft av grønne epler, sitrus og noe kjeks. Fyldig, frisk og fruktig på smak. En riktig god munnfølelse.  Samme grønne epler og sitrus som i duften. God syre og sødme. En lang, litt tørr ettersmak. Passer fint til alt godt fra havet eller bare til kos. Et ekte løp og kjøp vin. Og det på tross at prisen har steget med 70 kroner siden sist jeg skrev om vinen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.