Finca Bacara 3015 Monastrell 2019, en farlig lettdrukken vin.

Finca Bacara ligger i Jumilla i den autonome regionen Murcia. I vinsammenheng er det et nytt firma da det ble startet i 2014 av Ioana Paunescu og Santos Ortiz som et lite joint-venture for å lage vin på gamle Monastrell vinstokker fra pre-phylloxera.

Ioana Paunescu og Santos Ortiz er ingen nybegynner i faget da de eier en annen De er kjent for sitt samarbeide med en rekke spennende og kreative vinmakere. Alle med et fokus på å lage kvalitetsvin til en rimelige penge og med kraftig annerledes etiketter, med navn som Time waits for no one, Crazy grapes og 3015. Alt under motto «In Finca Bacara, we are not just selling wines, we are selling you hope.»

Finca Bacara 3015 Monastrell 2019. Spania, Jumilla. Pris 139,50 Poeng 87/100

Drua er selvfølgelig Monastrell. Mørkerød på fargen med et lite blått skjær. Bra dufter av mørke bær og hint av plommer. Smaken er rund, mjuk med mild tannin. Fint balansert syre og sødme. En lang og god ettersmak. En farlig lettdrukken vin. Kan brukes til lam men passer også til kos sammen med gode venner. Her er det masser av vin for pengene. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.