Ukens rimelige vin er en cava. Segura Viudas Brut Reserva

Segura Viudas kan dateres tilbake til det 11. århundre. I begynnelsen var det et bebodd vakttårn som senere ble utvidet og oppgradert.

Noe som forklarer alle ulike, arkitektoniske stiler som preger vingården: vestgotisk, romersk og gotisk. På 1300-tallet mistet tårnet sin militære betydning og ble omgjort til Masía, som betyr landsted på Katalonsk. På slutten av 1800-tallet ble regionen klar over potensialet til de ulike lokale druesortene, noe som ble første skritt til å produsere musserende vin etter den tradisjonelle metoden, og Segura Viudas begynte å produsere sine første musserende viner. Segura Viudas har blitt kåret som «Winery of the Year» av Wine & Spirits Magazine.

Segura Viudas Brut Reserva. Spania. Pris kr 149,90

Druene er Monastrell 10%, Trepat 80%, Garnacha 10%. Fin lysegul farge. Bra duft av epler, sitrus, toast. Smaken er frisk, fruktig med en god fylde og en anelse sødme. Vinen lever opp til duften med sine epler. Riktig bra balansert syre og sødme. Meget god ettersmak. Passer fint sammen med skalldyr eller sammen med gode venner og kos.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.