Det å lage vin, er ikke noen ny foreteelse for familien Schönborn.

Allerede i 1349 solgte de vin, noe en kvittering fra samme år, beviser. Og helt siden da, har Rheingau som politisk og kulturelt sentrum, vært nær knyttet til til familien Schönborn. Som om det ikke er nok, så ble en av deres viner solgt på auksjon i Rheingau i 1987 for 53.000 DM. Det var en vin fra 1735,  Johannisberger, fra “Graeflich Schönborn’schen Eigenbau.” Fortsatt er det den dyreste hvitvinen som er solgt i Tyskland. Noe billigere kan man vil si at disse vinene er.

Graf von Schönborn Rüdesheimer Rheingau Riesling Trocken 2015. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 189,90 Poeng 87/100

Riesling. Lys strågul med et bitte lite grønt skjær. Nydelig duft av epler, sitrus og hint av blomster og fersken. Smaken er frisk, fyldig med en riktig bra munnfølelse. Lever opp til duften. En sjeldent bra balansert syre og sødme. Lang, nydelig ettersmak. En vin som passer glimrende til fet fisk eller hvorfor ikke lyst kjøtt? Meget bra kjøp.

Graf von Schönborn Riesling Rheingau Trocken 2018. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 159,90 Poeng 87/100

Drua er Riesling. Lys gul med et lite grønt skjær. God duft av sitrus, grønne epler og klassisk riesling petroleum. Frisk med en god porsjon fylde på smake. Lever fint opp til duften med en meget bra balansert syre og sødme. Meget bra ettersmak. En perfekt kosevin. Meget bra kjøp. Verd pengene

Graf von Schönborn Marcobrunn Riesling Erstes Gewächs Erbach 2017. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 419,70 Poeng 93/100

Vakker lys gyllen gul med et lite grønt skjær på fargen. En drøm av en duft med sitrus, blomster og frukt. Smaken er frisk og fruktig. En deilig munnfølelse med virkelig bra fylde. Perfekt syre og sødme. En ettersmak som varer inn i evigheten. En vin som kan brukes til fisk og skalldyr, men best til andakt, kos og lavmælte samtaler. En vin du kan spare i kjelleren de neste 15-20 årene. Løp og kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.