Det ryktes at advent og julen står for døren.

Og med den, masser av selskapeligheter, venner og kos. Og siden det er en tid med missbruk av lommebøker og kredittkort, så er det kanskje ikke så dumt å spare der det spares kan. Derfor noen forslag på bra viner i bag in box.

Barbera Piemonte Selezione Luca Roagna 2017. Italia, Piemonte. Pris kr. 469,90 Poeng: 88/100

Drua er hundre prosent Barbera . Fin, dyp rød farge. God duft av bær og kirsebær. Smaken er fyldig med en veldig bra balansert syre og sødme. Bra ettersmak. En virkelig bra allround vin. Et virkelig godt kjøp.

Meinklang Burgenland Red 2017. Østerrike, Burgenland. Pris kr. 459,90 Poeng 87/100

Vinen er spontangjæret og ufiltrert. Noe den disete røde fargen bærer preg av. Duften har bær, urter og papir. Jo, den dufter litt papir som faktisk er helt nydelig. Vinen har en god fylde, fruktig og bra balansert syre og sødme. En lang og god ettersmak. Passer glimrende til storfe og fredsommelige samtaler. Meget godt kjøp.

Carussin Asinoi Barbera Piemonte 2017. Italia, Piemonte Pris kr. 459,90 Poeng 86/100

Jeg er veldig svak for eselvinen. Laget på Barbera.  Den har en vakkert klar rød farge. Duft av kirsebær og mørke bær samt noen små hint av urter.  Smaken er ung, frisk og fruktig med hint av bær og urter. Bra balansert syre og sødme. En fin ettersmak. Passer bra sammen med fet fisk og lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Leitz Riesling Trocken 2017. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr. 420,90

Drua er selvfølgelig riesling. Fin strålgul farge. Duften av grønne epler, sitrus og små hint av vinbergsfersken. Det er nesten så man ikke vil smake men bare stå og sniffe. Smaken lever fint opp til duften, med epler, litt sitrus og noe jeg ikke helt klarer å definere men som slettes ikke er dårlig. Frisk med god fylde. Bra ettersmak. Dette er vinen for salater og gode venner. Noe man så absolutt behøver i adventstiden. Meget godt kjøp

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.