Ukens rimelige viner, kommer alle sammen fra Spania.

En annen fellesnevner er at alle får seks på terningen.  Etter å ha smakt i overkant av tjue viner, var det disse fire som jeg satt igjen med.

Las Cepas Rebuzno Maturana Tinta 2015. Spania, Rioja. Pris kr. 185,-

Drua er Maturana. Dyp rød farge. Bra duft av røde bær med litt krydder. En flott frisk fylde på smak. Meget bra balansert syre og sødme. Mild tannin. Meget bra ettersmak. En vin som passer sammen med f.eks. ribbe. Meget bra kjøp.

 

Las Cepas La Cavera Garnacha 2017. Spania, Rioja, Rioja Alta. Pris kr. 158,-

Drua er Garnacha. Mørkerød på farge med et blått skjær. God duft av solbær og andre mørke bær. Hint av urter og fat. Smaken er fyldig, frisk.  Rund, bløt med en riktig god munnfølelse. Samme bær, urter og fat som i duften. Bra balanse og mjuk tannin. En fin ettersmak. Passer sammen med grill og ikke minst går den bra til kos. En litt annerledes Rioja. Meget bra kjøp.

Bod. Barahonda Monastrell-Merlot 2017. Spania, Murcia, Yecla. Pris kr. 150,20

Druene er Merlot 20%, Monastrell 80%. Mørkerød farge. Veldig bra duft av kirsebær med hint av urter og eik. Smaken er fyldig og bløt. Lever bra opp til duften med sine bær og krydder. Bra balansert syre og sødme. Mild tannin. God ettersmak. Passer meget bra som kosevin men fungerer bra sammen med kraftige gryter. Meget bra kjøp.

Solér-Jové Cava Brut Nature. Spania, Catalonia. Pris kr. 136,90

Druene er Macabeo, Parellada, Xarel·lo. Lys gul på farge. Fine bobler. Bra duft av epler, bakst og en anelse sitrus. Smaken har god fylde, fruktig med en riktig god syre. Lang og god ettersmak. Passer fint sammen med lyst kjøtt eller bare til kos. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.