Mindre interesse for eksklusive bordeauxviner.
For andre kvartalet i rad, minsker etterspørselen på 2012 årgangen i Bordeaux viser en rapport fra vinbørsen i London, Live-ex.
Liv-ex 50 har fulgt prisene på fem Premier Cru Classé viner siden 2001 og konstaterer at etterspørselen på eksklusive Bordeaux-viner har falt siden midten av mars i år.
– Det ser ut som om det alltid er Premier Cru Classé vinene som faller hardest når de først faller og de stiger mest når markedet svinger igjen, sier Chris Smith, investor på The Wine Investment Fund, i London, til Bloomberg.com.
Det er ingen panikk hos vinhandlerne ennå, da de ser på Bordeaux som en langsiktig investering.
Ølbrygging i verdensrommet.
At ølbrygging brer om seg, er vel kanskje ikke en nyhet lenger. Men, at en 11 åring har satt i gang et eksperiment med ølbrygging i verdensrommet, er jo rimelig imponerende.
Hvert år holder NASA en konkurranse for skolelever og studenter med prosjekt som kan utføres i verdensrommet. I år var det 11 år gamle Michael Bodzianowski som vant. Han går på Science, Technology, Engineering and Math (STEM) School and Academy i Colorado. En skole som legger vekt på realfag og teknologi.
Prosjektet han vant med, er å undersøke om man kan brygge øl i verdensrommet. Nå hører det vel til sjeldenheten at en elveåring tenker på øl, men etter at unge Bodzianowski hadde lest om hvor viktig øl var i middelalderen , og hvordan et forbud mot å drikke øl ble brukt som straff for ulike forbrytelser. En straff som ofte endte opp med at lovbryteren døde da drikkevann på den tiden var ganske forurenset, fikk han ideen om at øl kan brukes som en kilde til rent drikkevann for fremtidige kolonister i verdensrommet. Men, det forutsetter at man kan brygge øl i vektløse omgivelser. Så naturlig nok heter prosjektet til Michael Bodzianowski «Hva er effekten av øl brygget i vektløshet , og er det mulig »
Før prosjektet blir satt i gang nå desember, var han nødt til å designe et spesielt reagensrør hvor malt, gjær, humle og vann ligger adskilt i spesielle kamre. Nå blir reagensrøret fraktet opp til romstasjonen hvor noen astronauter åpner kamrene og rister ingrediensene sammen. Og jeg tror ikke det er bare NASA og unge Michael Bodzianowski som vil følge spent med på om gjæringen går i gang og vi får verdens første himmel-øl.
Godt Drikke kommer tilbake med mer informasjon når resultatet foreligger.