I dag kom sommeren til Tromsø med sol og trær som begynner å slå ut.

Den første utepilsen er fortært for lenge siden, men de første sommerboblene ute i hagen, er for mitt vedkommende ennå ikke drukket. Så derfor, her er forslag på noen bobler som vil passe glimrende til balkongen, hagen, terrassen, karnappen eller hvor det nå er solen dukker opp.

Fleury Fleur de l`Europe Brut Nature. Frankrike, Champagne. Pris kr: 450,- 92/100 Poeng.

En vakker strågul farge. Nydelige små bobler. Duften er fylt av epler, sitrus, kjeks og små hint av blomster. Og blomster viktig til runde dager. Smaken har fin fylde, frisk med samme sitrus og epler som i duften. En prefekt syre og sødme. Lang, herlig ettersmak. Den perfekte vinen til runde fødselsdager og til andre dager. Meget bra kjøp!

Castillo Perelada Cava Gran Claustro Brut Nature Reserva 2008. Spania, Catalonia. Pris kr: 249,90  89/100 poeng.

Fin gulgrønn farge. Nydelige små bobler som kiler i nesa. God duft av epler, bakst og en anelse sitrus. Smaken har god fylde, fruktig anslag, riktig god syre. En riktig lang og god ettersmak. Passer fint sammen med lyst kjøtt eller bare til kos. Meget bra kjøp.

Fernand Engel Cremant d’Alsace Chardonnay Brut. Frankrike, Alsace Pris kr: 198,-  88/100 poeng.

Dette er en sjelden god opplevelse. Fargen er gyllen med skjær av grønt. Lekker duft av epler, kjeks og hint av røde bær som rips. Med andre ord, duft av en varm sommerdag. Flotte små bobler som kiler nesen om man stikker den for dypt i glasset. Smaken lever riktig bra opp til duften med god fylde og friskhet. Her er det epler og en perfekt syre og sødme med en ettersmak som er riktig bra. Dette er en vin som kan brukes til nesten alt men aller best til kos. Et ekte løp og kjøp vin

Bisol Crede Prosecco Superiore Brut. Italia, Veneto,Pris kr: 189,- 86/100 poeng.

Denne vinen har en fin lysegul farge. En god duft av modne epler og en annen duft av frukt jeg ikke helt klarer å definere. Pærer kanskje? Smaken er som duften med modne epler og noe sitrus. Syren er veldig godt balansert mot sødmen. En helt grei lengde. Sa jeg den har flotte bobler? Passer bra sammen med sommerbær og frukt. Riktig bra kjøp.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.