Vin kan ikke helbrede noen som helst virus, men kanskje kan Henriot Blanc de Blancs gjør karantene og innendørsaktiviteter  litt morsommere.

Er det ikke underlig hvordan det er kvinner som har skapt de beste Champagnehusene? Sånn er det også med Henriot.

Familien Henriot kom til Champagne rundt 1640. I Remis drev de handel med tekstiler og vin. Etter som årene gikk kjøpte de opp vinmarker og gårder. Men det var først i 1794, da Nicolas Henriot giftet seg med Apolline at det begynte å skje noe med vinen til Henriot. Det var hun som tok tak og fikk omlagt produksjonen til kvalitetsvin. Og da hun ble enke i en alder av 33 år, grunnla hun champagnehuset Veuve Henriot Ainé, det som vi i dag kjenner som Henriot.
Apolline Henriot var en sterk kvinne som skapte grunnlaget som dagens vinhus bruker den dag i dag. Med blant annet et sterkt hjemmemarked og eksport til resten av verden. Og ikke minst, oppkjøp av de beste parsellene og produksjon av best mulige kvaliteter.
Etter den legendarisk champagneprodusent Joseph Henriot bortgang i 2015, ledes firma i dag av 8. generasjon, sønnen Thomas Henriot. Snart så er det igjen en kvinne som styrer kjelleren på Henriot.  Nemlig Alice Tétienne som starter den nye jobben 1. april .

Ny kjellermester.

Alice Tétienne

Alice Tétienne ble født i Champagne-regionen og har en grad i Vine Sciences og en Master in Vine and Terroir. I løpet av studiene gikk hun i lære hos forskjellige vinproduksjonsarealer og forskningssentre for å ta i bruk en visjon som både er feltbasert, men også vitenskapelig. Senere fikk Alice Tétienne en Master in Wines and Champagne. Deretter fokuserte hun på ønologi og oppnådde National Diploma of Oenologist. Hun ble tildelt prisen for ønologisk innovasjon, samt en pris for hennes avhandling.

Alice Tétienne overtar etter den fantastisk dyktige kjellermesteren Laurent Fresnet, som har arbeidet 13 år hos Henriot  og er et viktig ledd i suksesshistorien til Henriot.  I dag har Henriot 35 hektar vinmark. Alle lokalisert i de tunge, prestisjefylte områdene som Avenay først og fremst i Les Panthenay, Chouilly, Epernay, spesielt Clos l’Abbé og Mareuil-sur-Aÿ.

Henriot Blanc de Blancs. Frankrike, Champagne. Pris kr. 399,90 Poeng: 92/100

Drua er Chardonnay. Gyllengrønn på fargen. Bitte små, fine bobler. Herlig duft av epler og sitrus med hint av blomst. Veldig frisk, fruktig og fyldig på smak. Perfekt syre og sødme. Lever opp til duften med sine epler og sitrus. En meget bra ettersmak. Passer til både skalldyr og kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.