Weingut Reichsrat von Buhl ble grunnlagt 1849 av Franz Peter Buhl. Det å dyrke vin var egentlig ikke noen nyhet for familien. Det hadde de holdt på med i mange hundre år før de slo seg ned i Deidesheim i Pfalz.

Det var to ting familien von Buhl var kjent for. Politikk og vin. Sønnen til Franz Peter Buhl, Franz Armand Buhl, overtok etter sin far. Han satt i Riksdagen og var god venn med Bismarck. Og det var på denne tiden at han fikk tittelen Reichsrat der bayerischen Krone. Og på den måten skiftet også gården navn. Franz Armand Buhl var den som gjorde vinene fra Weingut Reichsrat von Buhl internasjonalt kjent. Blant annet var han med på åpningen av Suezkanalen og selvfølgelig var vinene hans den offisielle vinen ved åpningen.

Den som fikk gården til å vokse, var Franz Eberhard Buhl. Selvfølgelig var han medlem av det bayerske parlamentet, men han hadde også tid til å sørge for at Weingut Reichsrat von Buhl ble en av de største privateide gården i Tyskland. Etter hans død, driftet enken Frida von Buhl gården fram til 1952. Da ble gården overtatt av Karl Theodor Freiherr von und zu Guttenberg og senere dirigenten Enoch zu Guttenberg. Trist nok, så var han bedre dirigent enn vinbonde. Og gården ble i 1989 overtatt av japanske finansmenn. Og finansmenn skulle være bannlyst fra vinproduksjon. De driftet stedet fram til 2005. Heldigvis var det Achim Niederberger og hans hustru Jana Niederberger som kjøpte gården. Det første de gjorde, var å legge om driften og søke seg tilbake til den opprinnelige stilen og smaken av Weingut Reichsrat von Buhl. Og de har lykkes.

Etter Achim Niederberger altfor tidlige bortgang, drives gården videre av hans hustru Jana Niederberger.

Von Buhl Pinot Noir 2018. Tyskland , Pfalz , Øvrige. Pris kr. 499,90 Poeng 88/100  

Drua er Pinot Noir. Dyp mørkerød farge. Duft av kirsebær, markjordbær og noe urter. Bra fylde på smak. Frisk og fruktig med samme bær som i duften. Bra syre og en god tannin. Lang, fruktig ettersmak. Passer bra til lyst kjøtt eller skrei. Meget bra kjøp.

Von Buhl Riesling Trocken 2020. Tyskland , Pfalz. Pris kr. 469,90 Poeng 87/100  

En riesling med gulgrønn farge. God duft av sitrus, grønn epler og små hint av vinbergs fersken. Smaken er frisk, fruktig og med en bra fylde. Lever  opp til duften med sin sitrus og epler Veldig bra balansert syre og sødme. Tørr og en riktig fin og god ettersmak. Passer sammen med lyst kjøtt og fet fisk. Her er det virkelig valuta for pengene. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.