Billig, hendig og god

Highland Queen har sin opprinnelse i et partnerskap fra 1893 mellom whiskyentreprenører Roderick MacDonald og Alexander Muir.

Sammen dannet MacDonald & Muir Ltd. Inspirert av at Mary, Queen of Scots, hadde landet i området da hun kom tilbake fra Frankrike i 1561, ble det navnet på deres viktigste whiskyblanding. For å sikre forsyninger av malt, kjøpte selskapet en andel i Glenmorangie-destilleriet i 1918 og fortsatte med å ta fullt eierskap i løpet av 30-årene. På slutten av 1970-tallet var Highland Queen en av de mest kjente blandingene i verden. Men fordi selskapet prioriterte single malt-varianten, førte det til en nedgang i salget. I 2004 gikk Moët Hennessy inn på eiersiden, men allerede i 2008 ble Highland Queen kjøpt av det Bordeaux-baserte familiefirmaet Picard Vins & Spiritueux som siden da har utvidet spekteret dramatisk.

Nr. 134570
Highland Queen (brennevin)
Skottland/40 prosent
Kr. 115,00 (bestilling) (0,2 liter)

Ny i denne hendige flaskestørrelsen. En maltwhisky som er modnet minimum tre år på fat. Gylden mot brun på farge. Grei frukt – også tørket – samt honning, noe fat, sødme og en anelse røyk. Smaken har de samme elementene. Også appelsin, karamell og vanilje. Mild med god varighet. Nytes alene eller med is. Leveres også i halv- og helflaske. God pris!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.