For mer enn 2000 år siden begynte romerne å dyrke vin på markene til familieeiendommen Maximin Grünhaus i Ruwer, Tyskland.

I «moderne» tid blir eiendommen førstegang omtalt 6. februar 966 da keiser Otto I bekreftet en donasjon gjort i det syvende århundre av kong Dagobert. Han donerte eiendommen til Benediktinermunkene i Saint Maximin-klosteret i Trier. Og sånn gikk tiden, med tilbygg av slottet, vinkjellere og mye annet. Helt frem til Napoleon kom i 1807. Han konfiskerte gården og gjorde den til fransk eiendom frem til 1810. Da ble den solgt til Friedrich Freiherr von Handel og igjen i 1882 til Carl Ferdinand Freiherr von Stumm-Halberg – dagens Maximins tipp-tipp-oldefar. Maximin von Schubert er med andre ord 6. generasjon på den 34 hektar store gården.  Men det mest fasinerende med Weingut Maximin Grünhaus, er at de igjennom hele historien har laget noen Tysklands beste viner.

Maximin Grünhaus Monopol Riesling 2018. Tyskland, Mosel. Pris kr. 209,90 Poeng 92/100

Drua er riesling. Lys strågul med et grønt skjær. Herlig duft av grønne epler, sitrus med hint av blomstereng og bitte litt vinbergsfersken. Vinen er frisk, fruktig med en flott fylde. Lever opp til duften. En meget godt balansert syre og sødme. Lang og meget god ettersmak. En vin som passer helt fantastisk til grillet laks og annen sjømat. Dette er en ekte løp og kjøp vin.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.