Av og til så går jeg tilbake til tidligere viner jeg har smakt. Da helst i nye årganger.

For det som jeg synes er spennende er å oppleve forskjellene fra år til år. Hvordan sommeren var når druene modnes, arbeidet i kjellerne og ikke minst, om vinene har hatt en utvikling. Her er to gamle kjenninger og en for meg ny bekjennskap fra Sør-Afrika på Bag in Box

Barahonda Carro Monastrell Viñas Viejas 2018. Spania, Murcia, Yecla. Pris kr.449,90  Poeng 86/100

Ny årgang. Drua er hundre prosent Monastrell. Mørkerød på fargen. Nydelig duft av modne kirsebær med fine hint av blomst og krydder. Mjuk og rund på smak. Frisk og fyldig med moden frukt, plommer og riktig bra balansert. God ettersmak med bitte litt bitterhet på slutten. En vin som passer glimrende til lam og kos. Meget bra kjøp.

Welmoed Shiraz Pinotage Grenache 2018. Sør-Afrika, Stellenbosch. Pris kr. 332,90 (225 Cl) Poeng 80/100

Druene er Shiraz 40%, Pinotage 40%, Grenache 20%. Mørkerød farge med et blått skjær. Bra duft av mørke bær, innslag av krydder og tre. Bra fylde på smak, rund med noe sødme. Bra med tannin. Helt ok ettersmak. Passer best til kos. Verd pengene.

Matua Marlborough Sauvignon Blanc 2018  New Zealand, Marlborough. Pris kr. 264,90 (150 Cl) Poeng: 87/100. 

Drua er selvfølgelig Sauvignon Blanc. En fin gulgrønn farge. Lekker duft av sitrus, frukt og stikkelsbær. God fruktig smak med masser av frukt, lyse bær og stikkelsbær. God frisk munnfølelse.  Fin balanse mellom syre og sødme. God ettersmak. Kan brukes til fisk, best som kosevin. Meget bra kjøp!

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.