Bodegas Faustino fra Rioja, Spania, er et av verdens mest kjente vinhus.

Vingården ble etablert i 1861 av Eleuterio Martinez Arzok da han kjøpte palasset og vingårdene til Marques del Pierto. Merket Faustino derimot, så dagens lys etter at Don Julio Faustino Martinez hadde overtatt familiebedriften i 1957, og egentlig var det en hyldest til hans far.

De første flaskene med portrett-etikettene ble lansert i 1960, og det ble satset stort på blant annet eksport.

I dag så har Faustino 650 ha vinmark og de viktigste druene er først og fremst Tempranillo, men også Mazuelo, Graciano og Viura. Og bare et aldri så lite kuriosa for de tørste, gården har cirka 50.000 eikefat og et permanent lager med vin på cirka 9 millioner flasker.

Faustino Art Collection

Etiketten til Faustino Art Collection er utviklet og designet av den Colombianske kunstneren   Willy Ramos. Egentlig finnes de to forskjellige varianter hvor kunstverket er på henholdsvis høyre og venstre side av flasken.

Faustino Art Collection 2013. Spania, Rioja. Pris kr. 179,90 Poeng 89/100

Vinen er laget på Tempranillo. Flott, klar mørke rød farge. Duft av mørke bær som solbær, modne kirsebær og hint av fat. Smaken har en riktig god fylde, frisk og lever opp til duften med sine mørke bær. Meget bra balansert syre og sødme. Bra tannin. Lang og god ettersmak. En vin som vil gå fint sammen med høstens lam. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.