Jeg får ofte spørsmål om hvorfor jeg bare gir seks, fem og fire på terningen.

Det kan se sånn ut, men rent faktisk så smaker jeg masser av vin som ikke publiseres. Grunnen til at jeg kun publiserer de beste, er at det er vin jeg kan stå inne for og anbefale. En annen sak, er at jeg kun vil skrive om maksimalt fem vin ad gangen. Om det ikke er mine årslister eller om vinen kommer fra samme produsent. Også her er grunnen ganske enkel. Om folk er som meg, så gidder man ikke å lese lister med 30, 40 eller 100 forskjellige viner.

Men tilbake til saken. Ukens rimelige viner tre spennende viner som er virkelig verd pengene.

Carussin Asinoi Barbera d’Asti 2018. Italia, Piemonte, Barbera d’Asti. Pris kr. 139,90

Drua er Barbera. Fargen er klar rød. Frisk duft av kirsebær, noe urter. Frisk og fruktig på smak med røde bær og samme urtene som i duften. Fin fylde. Bra syre som er vel balansert. Meget bra ettersmak Passer sammen med grilla fisk. Eselvinen fra Piemonte er en av de som man virkelig bør stifte bekjentskap med. Meget bra kjøp.

Berthier L’Instant Pinot Noir 2018. Frankrike, Loire. Pris kr. 149,90

Drua er Pinot Noir. Fin rød farge. Duft av kirsebær og små hint av krydder. Smaken er frisk og fruktig. Riktig bra balansert syre og sødme. Mild tannin. Bra ettersmak. Passer fint sammen med fet fisk. Meget bra kjøp.

Dönnhoff Riesling Trocken 2018. Tyskland. Nahe. Pris kr. 139,-

Drua er rieslin. Fargen er lys grønngul. Duften har alt hva en riesling skal ha, med epler, sitrus og blomstereng. Smaken er lett og elegant. Fine toner av epler, pærer og sitrus. Perfekt syre og en lang, elegant ettersmak. En vin som inviterer til å fråtse i skalldyr. Meget godt kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.