Den spanske vingården Viñedos y Bodegas Sierra Cantabria ble grunnlagt i 1957 av Guillermo Eguren i San Vicente de la Sonsierra. En by med lange tradisjoner innen vinproduksjon og bare for sikkerhetsskyld, er byen navngitt etter skytshelgenen til druedyrkerne.

Vinmarkene befinner seg i La Rioja Alavesa, som ligger mellom fjellkjeden Sierra Cantabria i nord og elven Ebro i sør. Noe som skaper et spesielt klima av atlantisk vind og regn, temperert av det milde Middelhavsklimaet. Selv om druen Tempranillo tar sitt navn fra ‘temprano’ (tidlig), høyt oppe i Rioja Alavesa, så modner den sent. Sierra Cantabria’s høyest liggende vingårder er på ca. 600 m. Så høyt at i 2009 ble druehøstingen fullført i snøen. Sierra Cantabria’s viner er laget i noen fasinerende underjordiske kjellere, som til sammen er  nesten tre kilometer tunneler.

Sierra Cantabria Garnacha 2016. Spania, Rioja. Pris kr. 219,- Poeng 88/100

Drua er Garnacha. Nesten blårød på farge. Meget bra duft av røde bær. Smaken er frisk og fyldig. Bitte litt solbær. Meget bra balansert syre og sødme. Bra tannin. Lang og god ettersmak. Passer bra sammen med lam. Meget bra kjøp.

Sierra Cantabria Rosado 2018. Spania, Rioja. Pris kr. 159,90 Poeng 86/100

Druene er Tempranillo (Tinto del Pais) 20%, Garnacha 30%, Viura 50%. Lys rosa på farge. Bra duft av mørke bær, en anelse solbær. Frisk og fruktig på smak. Hint av melon. Meget bra balansert syre og sødme. Flott ettersmak. Ekte kosevin. Her er det mye vin for pengene.Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.