En av mine favoritt vingårder, er Azienda Agricola Molino i Piemonte.

Gården ble etablert 1953 av Giuseppe Molino og han driftet gården fram til 1978 da sønnen Mauro overtok den 12 hektar store gården. Og det var vel da historien om de fantastiske vinene fra Mauro Molino begynte.

Mauro er utdannet ønolog fra Scuola Enologica i Alba og for virkelig ha fylt bagasjen med kunnskap, jobbet han i flere år hos forskjellige vinprodusenter i Nord Italia. Da han endelig følte seg moden til det, vendte han hjem til familiegården i Piemonte. Og med diplom og solid erfaring begynte han å produsere super viner og allerede første året, tappet han vin på flaske. Den første barolovinen han laget, ble sluppet i 1982 og han hadde suksess fra aller første flaske. Selv mener han det er på grunn av at de har noen av La Morras beste vinmarker. Nemlig Gattera, Bricco Luciani, Conca og Gallinotto. Naturlig nok, er Nebbiolo den drua som har hovedfokuset. Men de dyrker også litt Barbera og Dolcetta. Noe som tradisjonene nesten forlanger. I dag så driver han gården med sin sønn Mateo og datteren Martina. De har lagt om gården til organisk drift og vinen er elegante med mer frukt enn fat.

Høstingen har startet.

I år startet høstingen senere enn vanlig. Det ble en uke forsinkelse for Chardonnay og 10 dager senere for de røde druene. Nebbiolo druene vil bli høstet ennå senere. Grunnen er at sesongen 2019 startet med en veldig kald mai måned mens juni og juli var veldig varme. Heldigvis kom det også regn i bøtter og spann. Så 2019 gir «bare» 10 prosent mindre druer enn normalen.

Mauro Molino Barbera d’Alba 2018. Italia, Piemonte, Barbera d’Alba. Pris kr. 179,90 Poeng 87/100

Drua er Barbera. Fin mørkerød farge. Flott duft av røde bær, hint av blomster og litt trevirke. Fruktig og fyldig på smak med en fin lett sødme som balanseres perfekt av syren. Lett tannin og en elegant ettersmak. En vin som går glimrende høsten lammekjøtt. Her er det kvalitet for pengene. Meget bra kjøp.

Ps. Vinen kan smakes på Julemessen i Tromsø den 9. november.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.