”Det er to forskjellig typer vin. Det er teknisk laget vin, som har over 200 forskjellige tilsetningsstoffer man lovlig kan bruke. Og så er det vin laget av druer …” (Tom Lubbe om naturvin)

Og det er det som er basisen i Sørafrikaneren Tom Lubbes syn på vin. Han skaper noen av verdens beste naturviner på gården sin Domaine Matassa i Roussillon i Frankrike. Et sted han flyttet til etter at han ikke fikk eksportere sine viner fra Sør-Afrika da man mente han ville ødelegge landets vinrykte. Noe man garantert er glad for i Côtes Catalanes i Roussillon. For aldri har de fått så mye oppmerksomhet som etter at Tom Lubbe etablerte seg der i 2002 sammen med sin hustru Natalie.

På den 14 hektar store eiendommen, er vinstokkene mellom 60 og 120 år gamle. Noe som gir en meget lav avkastning. Bare 14 hl. hektaren. Men det er også derfor de kan oppnå den fantastiske kvaliteten og konsentrasjonen i sine viner. Og vinene er etter min mening, billige i forhold til kvalitet.

Matassa Coume de l’Olla Rouge 2018 Frankrike. Pris Kr: 269,- Poeng: 91/100

Ny årgang. Druene er Macabeo 20%, Grenache 40%, Grenache Gris 40%. En lys rød farge, herlig duft av mørke og røde bær, frukt og blomster. Smaken frisk og fruktig med en bra fylde. Lever opp til duften med sine bær, blomster og nydelige fruktighet. Meget bra syre og sødme. Mild tannin. En lang og god fruktighet i ettersmaken. Passer glimrende til lam og lyst kjøtt. Et ekte løp og kjøp vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.