For drøyt et år siden, skrev jeg om Barahonda Summum Monastrell 2015 med et sterkt ønske om at den kom til Norge. En vin som ble kåret som den beste spanske vinen på Prowein 2018. Og nå er den her.

Vinen kommer fra Yecla som ligger i Altiplano-regionen i den sørøstlige delen av Spania. Tett på grensen mellom den spanske høysletten La Mancha og Middelhavet.

I mange år var de mest kjent for sine bulkviner, men etter at de fikk denominación de origen status i 1975, har kvalitetene på vinene gått rett opp. I og med at Yecla fortsatt går under radaren til de fleste, får man mye vin for pengene.

Barahonda Summum 2015. Spania, Murcia, Yecla. Pris kr. 265,- Poeng 92/100.

Drua er Monastrell. Vakker, mørkerød farge. Meget bra duft av mørke kirsebær, bjørnebær med hint av plommer og sjokolade. Meget fin fylde med en riktig god munnfølelse på smak. En vin som virkelig lever opp til duften med en anelse eik. En balanse som er tett på det perfekte og med bra tannin. Lang og god ettersmak. En vin som går fint sammen med rødt kjøtt, gryter og mektig bra sammen med venner, latter og lange diskusjoner.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.