Det har skjedd mye med tysk vinproduksjon de siste tjue årene. Også med kunsten å lage bra rødvin og rosévin.

De unge, fremadstormende tyske vinbøndene har sluttet å lage rødvin på samme måte som de lager hvitvin, men virkelig satt tysk pinot noir, eller spätburgunder på vinkartet. Og det med egen stil og karakter.

Dessverre er det vanskelig å finne billige tyske rødviner. Men en fant jeg. Da var det lettere å finne fremragende rosévin.

Lovely Lilly Pinot Noir 2017. Tyskland, Baden. Pris kr. 159,90

Drua er Pinot Noir. Lyse rød på farge. Fin duft av røde bær og hint av blomst. Bra, fruktig fylde på smak. Godt balansert mellom syre og sødme. Mild tannin. Lever opp til duften med sine røde bær. Bra ettersmak. Passer bra sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Georg Breuer Spätburgunder Rosé 2017. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 159,90 Poeng 89/100

Testens beste vin. 100 % Pinot Noir. Fin lys rosa farge. Riktig bra duft av røde bær, bringebær og små hint av urter. Smaken lever elegant opp til duften. Riktig frisk med bra munnfølelse og fylde. Veldig bra balansert. Fin ettersmak med et lite hint av skall. Passer glimrende til grillet lyst kjøtt og sene sommerkvelder, og andre kvelder for den sakens skyld. Løp og kjøp vin.

Künstler Inspiration Pinot Noir Rosé Trocken 2018. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 169,90

Drua er Pinot Noir. Lys rosa på farge. Meget bra duft av jordbær, vinbergsfersken og bitte litt blomster. Frisk og fruktig på smak. Meget bra balansert syre og sødme. Lever fint opp til duften med sine røde bær. God ettersmak. Passer fint til lyst kjøtt og kos. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.