Mai-slippet er skremmende bra denne gangen. I alle fall når det er snakk om musserende og hvitvin. Når vi snakker om rødvin, er det heller trist. Trøsten er at det er noe øl som er virkelig verdt å smake på.

Siden vi nærmer oss 17. mai, så begynner vi med musserende.

Musserende

En jeg gleder meg til å smake, er en sekt. Nemlig Dr. Deinhard Riesling Extra Trocken. Produsert av Weingut von Winning som er en riktig dyktig produsent. En annen sak er at jeg synes det selges for lite bra sekt i Norge.

Jeg vil også ha med en prosecco på smakslisten min. Og der er Contarini Prosecco Superiore Brut Millesimato 2014 et billig og bra alternativ.

Også cremant fra Jura har jeg fått riktig smaken for i år, derfor skal Ligier Crémant de Jura Blanc de Blancs Brut prøves.

Av Champagne er det mange nyheter denne gangen. Mye som jeg ikke kjenner til, men de som jeg så absolutt vil smake, er følgende:

Larmandier-Bernier Vieille Vigne de Cramant Grand Cru Brut 2008. Et champagnehus jeg har hatt bra opplevelse med før. Det samme kan jeg si om Claude Cazals La Chapelle du Clos Grand Cru Blanc de Blancs Brut.

Hvitvin

Hvitvin har noen tyskere som er et ”must” for meg. Og den første er ikke engang en riesling, men en Weissburgunder.

Meyer Heuchelheimer Weisser Burgunder Trocken 2013. Pfalz vinene er noe som står mitt hjerte nær og Weingut Meyer er utrolig dyktige. Så derfor, ned i handlekurven.

En annen tysker som så absolutt må testes, er Bassermann-Jordan Forster Ungeheuer Ziegler Riesling Trocken 2013. Det mest negative jeg kan si om denne vinen, er det utrolig lange navnet.

Her skal det også inn en pappvin som jeg hadde gleden av å smake i forbindelse med vinmessen i Tromsø. I mine notater fikk den hele 86 poeng og er nok en av de hvite pappvinene som jeg vil nyte denne sommeren. Nemlig, Signature Series Gysler Riesling Trocken. Den er i testutvalget og om den ikke kommer med i basis, er det noe som jeg overhode ikke forstår.

Øl.

Av rødvin, så er det ikke så mye jeg faller i staver over denne gangen. Men, på øl siden er det en del som gleder. Blant annet Zoller-Hof Fürsten-Pils som kan bli sommerpilsen for mange og enhver.

Av Saison, finnes det mye norsk denne gangen. Bare se denne lista her:

  • Kinn Saison Extra
  • Klostergården Saison
  • Austmann Citra Saison
  • Grünerløkka Brygghus Løkka Sitrongress Saison
  • Ikke dårlig?

Hele listen med nyheter i mai, finner du her.

Nyheter i bestillingsutvalget, kommer Godt Drikke med i morgen.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.