Nyheter i bestillingsutvalget for mai.

Nyheter i bestillingsutvalget pr. 8. mai 2015 er en overveldende forestilling.

Det er nesten umulig å plukke noen få viner som man gjerne vil anbefale, men, jeg forsøker. Hele listen kan du klikke deg inn på helt nederst på siden.

Musserende.

Her er det noen som jeg veldig gjerne nyter. Den første er en argentiner. Nysgjerrigheten min er først og fremst at jeg ikke har smakt så mye argentinsk musserende. Derfor Zorzal Zorzal Extra Brut. Også en cremant fra Loire, Frankrike er en som må sjekkes ut. Baumard Carte Turquoise Crémant de Loire. Jeg har hatt gode opplevelser med Dom. des Baumard før og er mer enn villig til å gi dem en sjanse mer. Av Cava, er det Rimarts Reserva Especial Chardonnay jeg vil prøve. Jeg kjenner ikke akkurat denne, men mener å huske at produsent er rimelig bra.

leitzSer vi på Champagne, er stort utvalg. Jeg vil nevne i fleng :

 • Delamotte Blanc de Blancs Brut 2007
 • Delamotte Brut
 • Delamotte Blanc de Blancs Brut

Alle fra samme hus og etter min mening til en fornuftig pris.

Hvitvin.

Ser vi på hvitvin, blir jeg nesten svimmel. Utbudet er både brett og spennende. Om vi ser på de tyske først, så er det noen som er et ”must” å nyte.

Weingut Winter fra Rheinhessen er dyktige produsenter, så deres Winter Dittelsheimer Weissburgunder 2013 skal med. Det samme med Leitz Rüdesheimer Berg Roseneck Riesling Trocken Katerloch 2012 som kommer fra en av verdens beste rieslingmarker. Weingut Leitz er en fantastisk produsent. Det samme er Georg Breuer.  Georg Breuer Berg Rottland 2013. En formidabel produsent med en vin fra en utrolig bra vinmark.

Også to fra Balthasar Ress er verd pengene.

 1. Balthasar Ress Hattenheimer Riesling Feinherb 2014
 2. Balthasar Ress Hatteheim Wisselbrunnen GG 2013

Ser vi på de franske, så er det noen hvite som skiller seg ut. I alle fall for meg. De Montille Beaune 1er Cru Les Aigrots 2011 fra Burgund er en man kan bruke ved festlige anledninger. Også Dom. Macle Côtes du Jura Ouillè 2011 fra Jura, er en jeg er veldig lysten på å prøve. Det samme med Bonnet-Huteau Muscadet Sevre et Maine sur Lie Les Laures 2013 fra Loire.

En enkelt italiener, og det er veldig urettferdig at det kun er en, men Montelliana Marca Trevigiana Pinot Grigio 2013 er en jeg absolutt skal ha med.

Rødvin.

Her starter jeg med en enkel italiener til en fornuftig pris. Jeg har ikke så mye kjennskap til produsenten, men går her ene og alene på importøren som jeg synes har noen spennende viner. Derfor Carussin Un litro Completo 2013.  Det bruker å være mye vin for pengene her. For dem som liker ripassoviner, er denne verd å prøve, Corte Rugolin Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2012. En jeg håper å smake i nærmeste fremtid, er Matassa El Sarrat 2013. En ting er at kvaliteten på Languedoc-Roussillon blir bedre og bedre og vinene er virkelig verdt pengene, men Matassa er en produsent man bør hold øynene på. Spennende.

ØL

For oss som elsker øl, ser mai og juni riktig bra ut. Jeg vil bare nevne i fleng øl som skal smakes de neste to månedene.

Tostada stortEn øl som vi smakte for noe år siden, kommer nå på bestillingsutvalget. Nemlig tre fra Rioja. Noe som beviser at de kan mer enn å produsere bra vin.

 • Palax
 • Ceriux Rubia
 • Ceriux Tostada

Også belgieren OWA Sakura Lambic skal prøves. Man blir aldri trett av en Lambic. Også et spennene øl fra Storbritannia skal ned i min handlekurv. By The Horns Sour To The People.

Stockholm Brewing har også tre på listen så er virkelig verdt å smake på.

 • Stockholm Brewing Besserweisser
 • Stockholm Brewing Saison d`Etre
 • Stockholm Brewing India Pale Ale
 • Og det spesielt deres India Pale Ale jeg gleder meg til.

Av norske øl, så er det Nøgne Ø som dominerer.

 • Nøgne Ø Quadrupel
 • Nøgne Ø Imperial Stout Whisky Barrels
 • Nøgne Ø Saison Réserve
 • Nøgne Ø Vic Abstract IPA

Hele listen fra polet, finner du her.

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.