Våren er her med alle sine opplevelser. Både de man har ute og inne.

Godt Drikke har testet en rekke pappviner som er verdt å ha med seg både til grillsesongen og til kosen.

Rødvin.
Chapoutier Côtes du Rhône Belleruche 2014. Terningkast 6

En dyp rød farge, en ung, litt rå duft av jord og mørke bær. Herlig duft. Smaken lever sammen med duften. En litt ung smak, som jeg personlig er litt svak for. Grei syre, med en moden frukt. En god ettersmak. Går fint både til grilla lam og storfe. Meget godt kjøp.

Barbera Piemonte Selezione Luca Roagna Terningkast 6

En gammel traver her på Godt Drikke. En vi aldri vil bli lei. Fortsatt den samme vakre, dype røde fargen. En herlig duft av bær og kirsebær. Smaken er fyldig med en veldig bra balansert syre og sødme. Jo, dette er et virkelig bra kjøp på boks. Og litt som poteten, den kan brukes til alt. Til og med lange diskusjoner lyse vårkvelder. Et virkelig godt kjøp.

Capezzana Mona Nera Terningkast 6.

Her er det Vivaldi for alle pengene. En iskald, klar rød farge. En duft som fyller rommet med jord, søte, mørke bær og fat. Snakk om at smaken kan leve opp til duften. Her er det en virkelig god fylde med de samme mørke bærene som i duften og en syre som er så balansert at det ikke kan bli så mye bedre. En imponerende ettersmak. Passer både til grillen og toner av Vivaldi. Jeg behøver vel ikke si at dette er et godt kjøp?

ll Rosso di Vespa Terningkast 6

En ”anti passo” vin, fullstendig uten tørkede druer eller søt most. Så man kan vel kalle mange viner ”anti-passo” viner. Men, denne har en flott mørkerød farge, god duft av mørke bær, kirsebær og kanskje litt plommer. Smaken lever godt opp til duften med bær, kirsebær og noe krydret. En god og rimelig lang ettersmak. Denne passer sammen med de fleste pastaretter og gjerne sammen med pizza og i mange venners lag. Bra kjøp.

Meinklang Burgenland Red 2013. Terningkast 6.

En biodynamisk- eller naturvin. Kjært barn har mange navn. Vinen er spontangjæret og ufiltrert. Noe som den røde fargen bærer preg av da den er litt grumset. Duften er herlig, med bær, urter og papir. Jo, den dufter litt papir som faktisk er helt nydelig. Vinen har en god fylde og smaken fortsetter med frukt, bra med syre og en god ettersmak. Meinklang Burgenland Red 2013 er en ung og frisk vin. Og det ment som noe riktig positivt. Passer bra sammen med lyst kjøtt. Vinen finnes både på flaske og som 3 liters bag in box. Meget godt kjøp.

Hvitvin.

Hva er vel våren uten hvitvin? Ok, den kommer uansett. Men personlig mener jeg den er litt fattig uten hvitvin.

Wongraven Morgenstern Riesling 2013 Terningkast 6

En fin gulgrønn farge. En klassisk, nydelig duft av epler og sitrus. Smaken har en god fylde, frisk med en elegant syre som kommer tydeligere frem mot slutten. En god og lang avslutning med et lekkert hint av eple. Denne vinen går fint sammen med både kyllingen og feit fårikål. Dette er som sagt ikke en kjendisvin, men derimot et riktig godt kjøp. Enten du tar den på flaske eller som en bib.

Tariquet Classic 2014

En bag in box som har vært på markedet lenge, men nå med nytt design. Innholdet lever fortsatt opp til det kvalitetsstemplet som vinene har fått oppgjennom årene. Fargen er lys strågul, med en fin duft av epler, noe sitrus og urter. Smaken lever godt opp til duften, med noe sitrus og epler. God fruktighet og syre. Kosevinen på varme sommerkvelder. Men, den går fint sammen med salat og skalldyr, som for eksempel reker. Meget bra kjøp. Vinen fås også på flaske for nesten slikk og ingen ting.

Markus Molitor Schiefer Riesling Terningkast 6

En virkelig fin Mosel-vin, med en flott gulgrønn farge. En nydelig duft fersken og frukt. Smaken er preget av epler og sommereng. Fyldig fruktig og en god fedme. En utrolig ettersmak med noe søtlig frukt. Om man på død og liv må spise noe til denne vinen, så er det salat og ost, men for meg er dette en ekte kosevin. Så absolutt en av de beste i sitt segment. Denne vinen ligger helt greit i min handlekurv.

Yamada Pecorino 2014 Terningkast 6

Og helt til slutt. Min favoritt boks. Produsert av ”de med pinnevinen.” Nå med helt nytt design som samsvarer mer med flasken. Fin lys gulgrønn farge. En riktig god duft av sitrus, frukt og blomster. Smaken er frisk og fyldig. Riktig bra syre og en overaskende god fedme. En lang ettersmak som er en nytelse i seg selv. Passer glimrende sammen med vårens første ”ute-reker”. Denne vil også passe fantastisk sammen med den varme sommerdagens lørdagslunsj som går over i middagen og den lange diskusjonen om ingenting utover sommer natten. Uansett, detter er løp og kjøp vin.

Alle vinene her har terningkast 6. Det er fordi dette er en liste over alle de gode kjøpene man kan, og kanskje bør, gjøre, for å møte våren og sommeren.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.