Har du tenkt deg en tur til London i høstferien? Besøke byen som har ”alt”?

Byen med grøntområder, utall av museer, puber, restauranter, shopping, gallerier, fjorten profesjonelle fotballklubber, sykkelklubber og ikke minst har de mikrobryggerier.

London er paradiset for oss som liker mikrobryggerier. Siste opptelling viser at det er mer enn 90 forskjellige mikrobryggerier i London. Og det er mange det. De tre beste av er i følge ”The Telegraph” og ikke minst meg selv, disse:

Crate i Hackney Wick.

Crate bryggeri ble grunnlagt av Tom og Jess Seaton og Neil Hinchley. Stedet er en luftig og vakker pizzarestaurant med et veldig bra mikrobryggeri. Det har bare vært åpent siden 2012,og med bare noen få puber i området er det blitt et kjærkomment lokale kunstnere og reklamefolk. Deres beste øl er Crate Golden Ale, et karamellfarget øl med en nydelig bitterhet alt for lett å drikke. Prisene for en pint ligger på cirka 35-45 kroner.

Camden Town Brewery, Camden

camden_town_brewer_2311792cBryggeriet ble grunnlagt av australieren Jasper Cuppaidge for sånn cirka sytten år siden. Da var bryggeren bare 22 år gammel. Grunnen til at han startet et bryggeri, var at han ble full og nådde ikke flyet sitt hjem. Og siden han først var i London, åpnet han en pub og siden han var møkk lei de store bryggerienes betingelser og øl, startet han sitt eget bryggeri. I dag selger han 30.000 pint i uken. Og om de kunne ha brygget mer, så ville det også ha vært solgt. Hans beste øl, i følge ham selv, er Hell’s Lager. Et lyst, fruktig lagerøl med en fantastisk humlesmak.

By The Horns, Summerstown.

flasker-by-the-hornsSom så ofte med mikrobryggerier, så begynner det med to venner som er over gjennomsnittet begeistret for øl. Sånn var det også med de  to vennene, Alex og Chris, som brygget øl hjemme i garasjen. Øl som de selv likte å drikke. Siden mikrobryggeri er blitt den nye religionen for voksne menn, så brygget de hver søndag. Og som ofte med menn som holder på med noe som fenger,  men oppdaget snart at de aller helst ville brygge øl hver dag. For å kunne gjøre det, måtte de jo dele med andre ølglade mennesker i London. De satt sammen sine oppskrifter, kjøpte utstyr med litt større kapasitet og leide lokale i Summerstown, London. By The Horns ble født. De startet med 4 smakfulle ales og i tillegg lagde de en Limited type hver måned. Siden dette har de vokst og fått på plass mer utstyr, samt en bar og brygger flere ulike typer øl. All øl brygges i ‘small batch’ og de brygger etter tradisjonelle metoder med åpne gjærtanker, men liker fortsatt å eksperimentere og prøve nye ting. Og det beste, noen av disse ølene finnes på polet. Så om du ikke har mulighet for å legge høstferien til London, så finnes det iallfall en mulighet å nyte London på flaske. Og de flaskene finner du her.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.