Villabella ble grunnlagt i 1971 av Walter Delibori and Giorgio Cristoforetti og fortsatt drives gården av de to familiene.

Vingården ligger midt i hjerte av Bardolino Classico-området, noen få minutter fra Verona. De betraktes som en av de absolutt beste produsentene av og i Bardolino. Foruten om det, også en av de absolutt beste amarone produsentene. I dag så har de cirka 250 ha vinmark, som sakte men sikkert legges om til økologisk landbruk.

Soave doc Classico 2015. Italia, Veneto, Soave. 86 poeng.

Gulgrønn på fargen. Fin duft av eple, sitrus og hint av blomster og fat.  Fin fruktig start, bra balansert syre og sødme. Riktig bra ettersmak. Passer fint både til kos og fisk. Meget bra kjøp.

Pinot Grigo Delle Venezie IGT 2015 87 poeng.

Fin gule med et grønt skjær.  Duft av frukt, eple og hint av blomst. Frisk og fruktig smak med grønne epler. En riktig bra balanse mellom syre sødme. Lang fruktig ettersmak. Passer fint sammen med pasta og fisk.

villabella-ripasso-highBardolino Chiaretto Classico Organico 2015 87 poeng.

Denne vinen ble omtalt av Godt Drikke i februar 2016. Og hvilken formidabel utvikling det har vært på vinen på disse få månedene. Rund balansert, elegant og ikke minst en bra rosevin. Mega bra kjøp.

Villa Cordevigo Bianco Veronese IGT 2011 89 Poeng

Vakker gyllen farge. Duft av  gule epler, honning, og fersken. Hint av fat. Smaken har fin fruktig fylde. Elegant syre, søte epler, fersken. Lang ettersmak. Glimrende kosevin og til hvitt, grillet kjøtt.

Vina Morlongo Bardolino Classico 2014 86 poeng.

Tett på en mursteinsrød farge. Duft av mørke og røde bær. Hint av krydder og fat. Smaken har en bløt start. Mørke bær. Rund tannin. En lang og bra ettersmak. Passer sammen med pasta som ravioli og grillet lyst kjøtt.

Vapolicella Ripasso DOC Classico Superiore 2014 Italia, Veneto 90 Poeng.

Dyp rød på fargen. En lekker duft av kirsebær, plommer og hint av krydder og litt fat. Smaken er rund og bløt. Den har samme mørke bær som i duften samt noe frukt. Bra sødme og syre. Fin tannin.  Med andre ord, riktig delikat. En lang og elegant ettersmak. Passer glimrende sammen med storfe. Meget bra kjøp.

villabella-amarone-high

Amarone Della Valpolicella DOC Classico 2009. Italia, Veneto, Amarone della Valpolicella 92 poeng.

Klassisk Amarone. Men mer nyansert enn mange av de macho amaronene som er på markedet. Fargen er vakker mørkerød, duften har rått kjøtt, uten at det er negativt av den grunn. Her er det mørke bær og hint av urter og sjokolade. Smaken er kraftfull med en virkelig god munnfølelse. En vin som virkelige lever opp til duften med sine mørke bær, urter og sjokolade. Fin tannin og en virkelig balansert syre og sødme. En lang og fin ettersmak. Passer perfekt til storvilt eller som kos sammen med venner. Selv om prisen er høy, så er den verd vært øre. Et meget bra kjøp.

Villa Cordevigo Rosso, Verones IGT 2009 92.

Mursteinrød på fargen. God duft av  mørke bær som kirsebær. Hint av urter og fat. Smaken har en riktig bra munnfølelse. Samme kirsebærene som i smaken. En riktig god sødme og syre. Fin tannin, og ikke minst har den en lang og god ettersmak. Viltvinen nummer ett. Et meget bra kjøp.

Vinene fra Villabella som er på polet, finner du her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.