Mandag er dagen for rimelige viner. Denne gangen er det noen italienske rødvin. Felles for alle sammen, er at de holder riktig bra klasse.

Palladino Barbera d’Alba Superiore 2014 Italia, Piemonte, Barbera d’Alba 86 poeng

Dyp rød på fargen. Duft av kirsebær, hint av urter og fat. Smaken lever bra opp til duften med mørkebær, urter og fat. En riktig bra balansert syre og sødme. Bra ettersmak. Passer til pasta og samtale etter middagen.

Vicara Barbera del Monferrato 2014 Italia, Piemonte, 85 Poeng

Rubinrød på fargen. Bra duft av moreller med hint av urter. Smaken er rund, fruktig med en fin balanse mellom sødme og syre. Helt ok ettersmak. Passer til pasta. Bra kjøp.

Illuminati Riparosso Montepulciano d’Abruzzo 2014 Italia, Abruzzo, 85 poeng

Tett på blårød på fargen. Duft av mørke bær med hint av rosin. Smaken lever bra sammen med duften. Bra syre og sødme. Bløt og rund. Bra ettersmak. Passer til grillmat. Riktig godt kjøp.

Jeg falt første for navnet Illuminati. Ikke bare det at ordet betyr lys, opplyse, men det var også et hemmelig selskap på 1700 tallet som baserte seg på opplysningsfilosofien. Om denne vinen er opplysende, vet jeg ikke.

Carpineto Dogajolo Rosso 2014 Italia, Toscana. 85 poeng.

En ung, dypt rød farge. En ung duft av mørke bær og hint av urter. Smaken har bra fylde, mørke bær med hint av urter og fat. Riktig bra balansert. En lang og fin ettersmak. Passer sammen med lyst kjøtt. Må si dette er et meget bra kjøp.

.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.