Sven Leiner fra Ilbesheim i Pfalz er 3. generasjon vinbonde på Weingut Jürgen Leiner og deres 15 hektar vinmark. Noe som blant annet omfatter en av Tysklands viktigste vinmarker: Kalmit.

Opprinnelig var Weingut Jürgen Leiner et blandingslandbruk med vin og tradisjonelt landbruk. Men 1974 la pappa Jürgen Leiner om til kun vin og ga gården sitt eget navn. Og man kan vel si at Jürgen Leiner hadde suksess med sin vingård.

I 2004, etter fullførte studier på Geisenheim-instituttet og noen års arbeidserfaring fra flere ulike topprodusenter i Tyskland,  overtok sønnen Sven familiebedriften. Og noe av det Sven hadde lært og forstått, var at det er i vinmarken man lager vin. Så noe av det første han gjorde, var å legge  om driften til økologisk og deretter biodynamisk dyrking.

Sven har siden 2008 eksperimentert mye, og han lager i dag fantastisk rene, fruktige og mineralske viner. Av en kvalitet vi aldri før hadde smakt i Tyskland. Årsaken til at vinene hans skiller seg fra mengden er selvsagt at vinmarkene er dyrket med respekt. Men også fordi han ikke tilsetter noe som helst i druemosten eller foretar kuldestabilisering. Vinene blir kun tilsatt litt svovel før de tappes på flaske, og det gjøres ingen filtrering. Vinen ”Kalmit” kommer utelukkende fra den beste og eldste delen av vinmarken Kalmit.

Leiner Kalmit Riesling Trocken 2017. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 369,90 Poeng 92/100

Drua er Riesling. Gyllen farge med et grønt skjær. En klassisk duft av epler, sitrus og litt fersken.  Frisk, fruktig og nydelig fylde på smak. Samme eplene som i duften. Perfekt balansert syre og sødme. En ettersmak som er helt fantastisk. En vin som går glimrende sammen med sjømat og til kos. En vin som er verdt vært øre.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.