Villa Trasqua Fanatico Chianti Classico Riserva 2016, en ny årgang.

En ny årgang av en av mine favoritt italiener. Nemlig Villa Trasqua Fanatico Chianti Classico Riserva fra Villa Trasqua.

Den 120 hektar store Villa Trasqua ligger nord for Siena i Castellina i Chianti.  Første gangen man hører om Trasqua er 4 oktober år 1001 da grevinnen Ava ga markene til benediktinermunkene i klostret i Isola.Men det var først i 1965 av vingården ble beplantet. I 2001 ble gården kjøpt av Hans Hulsbergen, en hollender med en lidenskap for vin. De tre barna han ble født i Sveits hvor en av sønnene han jobber som vinprodusent. Villa Trasqua administreres av den eldste sønnen, Alan Hulsbergen og kjellermester  Andrea Contarino samt sveitsiske ønologen Andreas Stössel med en fartstid i Toscana på over 20 år. Han drev eiendommen Valtellina i Radda-in-Chianti før han flyttet til Villa Trasqua. I dag drives Villa Trasqua økologisk.

Villa Trasqua Fanatico Chianti Classico Riserva 2016. Italia, Toscana, Chianti Classico. Pris kr. 249,90 Poeng 90/100

Vinen er laget på Merlot 3%, Sangiovese 92%, Cabernet Franc 5%. Mørkerød på farge. Bra duft av solbær og med et godt hint av krydder. Smaken er frisk, fruktig og en bra fylde. Bra syre og sødme. Lever opp til duften med sine mørke bær og med en god tannin. En vin som passer glimrende til kos og høstens lam.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.