Weingut Peter Jakob Kühn ble etablert 1786 og i 11 generasjoner, har den 12 ha store gården i Rheingau vært i familiens eie. Og den betraktes som en av Tysklands absolutt beste vingårder.

Peter Jakob Kühn og hans hustru Angela overtok driften på slutten av syttitallet. Og det første de ville, var å finne en ny plassering og en ny filosofi for å forfine og forbedre vinene deres. Og i 1991 vant de Deutschen Riesling Preis for sin fra Oestricher Doosberg. En bekreftelse på at de var på rett vei. Og etter en rekke andre priser og mye oppmerksomhet kom det neste store skrittet i 2004. De la om hele driften til biodynamisk drift. Et stort vågespill for de kunne jo ikke vite hvilken vei det ville gå.

-Men av hensyn til naturen og fremtidige generasjoner, var det helt nødvendig, fortalte Peter Jakob Kühn til Godt Drikke noen år siden.

-Men også av hensyn til vinen som nå er renere og strammere i formen.

Rieseling

Det er selvfølgelig Rieslingdrua som dominerer, men de produserer også noe Pinot Noir. Druene dyrkes med organiske og biologiske metoder, og plukkes for hånd. Kun naturlig gjær benyttes. Gjæringen stopper gjerne opp om vinteren og fortsetter neste vår og forsommer. Mesteparten av hvitvinen gjæres og lagres på ståltanker, en liten andel på store fat.

Kühn Hallgarten Hendelberg Riesling Trocken. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 250,10 Poeng 90/100

Lys strågul med et grønt skjær. Frisk duft av epler, sitrus og bitte litt blomster. Frisk med en fin fylde på smak. Lever virkelig bra opp til duften. Meget bra syre og sødme. En lang og god ettersmak. En vin som passer til kos alle dager i uka. Meget bra kjøp!

 

1 kommentar

  1. Besøkte de i fjor, og hadde en fantastisk vinsmaking med Angela Kühn. Sammen med Künstler det beste besøket på hele turen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.