Ukens rimelige viner.

Ukens rimelige viner kommer fra Sør-Afrika.

Det har vært dyrket vin i Sør-Afrika helt siden 2. September 1659. Den dagen beskrev hollenderen Jan van Riebeeck i dageboken sin, hvordan man presset de første druene i Cape Town. Senere spredde vindyrkingen seg til resten av Sør-Afrika.

A.A. Badenhorst Secateurs Shiraz Grenache Cinsault 2015. Sør-Afrika, Coastal Region, Swartland Pris kr. 164,90

Druene er Cinsault 40%, Shiraz 51%, Grenache 9%. Fin mørkerød farge. Bra duft av bjørnebær med hint av krydder og en anelse fat.  Fin fylde og fruktighet på smaken. Samme mørke bærene som i duften med en anelse urter. Bra balanse og en fin ettersmak. Passer bra sammen med vilt. Meget bra kjøp.

Allesverloren Shiraz 2015. Sør-Afrika, Coastal Region, Swartland. Pris kr. 149,90.

Druen er Shiraz. Fargen er ung, dyp rød med et lite blått skjær. Duften har fine toner av mørke bær med hint av fat og urter. Smaken har en fyldig, god munnfølelse med mørke bær og hint av urter og fat. Riktig bra balansert syre og sødme. Fin tannin. En god ettersmak. Dette er en vin som går glimrende sammen med vilt. Meget bra kjøp.

Radford Dale Thirst Gamay 2016. Sør-Afrika, Coastal Region. Pris kr. 165,10

Hvem hadde trodd man skulle finne en vin fra Sør-Afrika som er produsert på hundre prosent Gamay? Nå finnes det bare cirka 13 hektar med Gamay druen i hele landet, men det er en morsom opplevelse. Fargen er lyserød med en bra duft av rips, kirsebær og bitte litt krydder. Smaken lever fint opp til duften, frisk, bra balansert syre og sødme med en fin ettersmak. Passer fint sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.