Sommeren er Beaujolais. Ok, Beaujolais kan selvfølgelig brukes året rundt og det finnes masser av annen rødvin som passer sommeren like bra.

Men, for meg er Beaujolais den optimale sommervinen. Gamay druen smaker sommer og den passer glimrende til de fleste lette sommerretter.

Jean-Paul Brun.

Jean-Paul Brun holder til i den lille landsbyen Charnay i den sørlige delen av Beaujolais.
Han er berømt for sine viner som lages på den tradisjonelle måten med gjæring i åpne kar, relativt lang maserasjon og lang lagring. Fullstendig uten industriell gjær eller teknikk – alt for å få frem druenes og jordsmonnets egenkarakter. Om du vil smake Beaujolais som den skal smake, ja da er Jean-Paul Brun mannen du bør henvende deg til.

Jean-Paul Brun Beaujolais L’Ancien 2016. Frankrike, Burgund, Beaujolais. Pris kr. 194,90 Poeng 90/100

Vinen er selvfølgelig laget på 100% Gamay. Vinen er dyp rød med et aldri så lite blått skjær. Lekker fruktig duft med rød frukt, blomster og hint av urter. Om du ikke visste hvordan en ekte Beaujolais skal dufte, så er det akkurat som denne. Smaken har den friske unge, litt rustikke og ekte smaken av Beaujolais. God frisk munnfølelse, fin frukt, lekker sødme, riktig god balanse mellom syre og sødme. Virkelig bra ettersmak. Bruk den gjerne sammen med gode venner og en Coq au Vin. En ekte løp og kjøp vin. Har du råd, ta to.

Jean Paul Brun Moulin à Vent La Rochelle 2016 Frankrike, Burgund, Beaujolais. Pris kr. 329,90 Poeng 91/100

Ny årgang. Det er som denne vinen, en Beaujolais skal smake en sommerdag. Med en blålilla farge og en duft av sommer med blomster, urter og markjordbær. Smaken er en sjelden god opplevelse. Starten er elegant. Som fløyel. Og akkurat som i duften, finner man igjen sommerblomstene. Og en hint av urter. Men også en nydelig fruktighet. Ettersmaken er nesten verd prisen i seg selv. Og den er nydelig og god. Om man kjøler denne vinen til sånn cirka 16 grader og nyter den sammen med fisk, ja da er livet og sommeren virkelig verd å leve. En ekte løp og kjøp vin.

Brun Beaujolais L’Ancien Le Buissy 2016 Frankrike, Burgund, Beaujolais. Pris kr. 239,90 Poeng 88/100

Ny årgang. Fargen er mørk rød med skjær av blålilla. Nydelig duft av mørke bær, rips og bringebær. Hint av urter. Smaken lever virkelig godt opp til duften med mørke bær og urter. Nydelig bløt på tungen med en fin syre. God ettersmak. Dette er en klassisk beaujolais som den skal smake. Meget godt kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.