Foto: Geir-Inge Buschmann

Med nytt bryggeri, samt mange utfordringer med filter og produksjonen i året som gikk , skal 2013 bli suksessåret for Mack Ølbryggeri.

Og  det er ikke få planer som ligger i støpeskjeen til Mack Ølbryggeri for å skape suksessen.  Dels skal LMB sitt mikrobryggeri være ferdig ombygd og i gang med produksjon i juli i år, dels vil det komme en rekke nye typer øl hos Mack.

-Men først og fremst må vi ha i gang vår tradisjonelle produkter og få dekket volumet der, så vi får kapasitet til å lage nye produkter, forteller bryggerimester Rune Lennart Andreasen på Mack Ølbryggeri.

Og det er ikke fy skam det Mack planlegger.

-Vi vil være tilstede på overgjæret øl. Også med belgiske og engelske typer øl.

-Kanskje kommer vi med en Witbier, Porter og en Brown Ale fortsetter Rune Lennart Andreasen entusiastisk.

Foruten om de nye øltypene, vil Mack fortsette med sine sesongøl og, ikke minst Bryggerimesterens Spesial.

-Men, det viktigste er våre faste produkter.  De er spennende med sin lange historie og kvaliteter.

Bryggerimester Rune Lennart Andreasen. Foto: Geir-Inge Buschmann
Bryggerimester Rune Lennart Andreasen.
Foto: Geir-Inge Buschmann

Det er lett å bli revet med, når Rune Lennart Andreasen snakker om en av sine favoritt saker. Nemlig øl.  Egentlig er det litt rart at han endte opp som Bryggerimester på Mack.  Med en master i biokjemi fra Norges Fiskerihøgskole ved universitetet i Tromsø, trodde man vel at han skulle holde seg i fiskeribransjen. Men, da han fikk et tilbud om å begynne som kvalitetssjef  ved bryggeriet i 2006, så slo han til. Og i 2008 begynte han som bryggerimester. Rune har tatt tre av fire moduler ved Skandinavisk Bryggeriehøyskole i København og er Diplom Master Brewer. Siste modulen skal han ta 2014.

Men, det er ikke bare øl som produseres på Mack. Også Arctic Water kommer fra nye kilder, Lyngs alpene, og det i helt ny design som er blant de flotteste innen flaskedesign i Norge.

Og bryggerimesterens favoritt-øl fra Mack er det tsjekkiske ølet 1877.  Og det kan jeg forstå. En veldig spennende pilsner.

I morgen: Mikrobryggeriet.

Alle bilder er copyrigthet av Geir-Inge Buschmann

Teksten kan brukes i alle medier med henvisning til Godtdrikke.net

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.