Heineken med stor flaske.

25664981 - glass of dark belgian beer on a wooden table

I fjor ble Heineken 0,65 L gjenvinningsflaske for første gang lansert i Norge som en «limited edition». Nå er den tilbake.

heinekenI 2013 sto 0,65 L flaske for 220 000 liter av all Heineken solgt i norske dagligvareforretninger.

– At en stor ølflaske skulle bli så populær blant norske forbrukere er helt fantastisk, sier Theodor Espelid, merkevaresjef for Heineken i Hansa Borg Bryggerier.

-Vi ser at salget av Heineken 0,65 L flaskene la seg på toppen av annet salg og skapte en fin kategorivekst, fortsetter Espelid.

Espelid forteller at flasken bidro til den sterke veksten på Heineken totalt. Heineken hadde nemlig en solid utvikling i 2013 med 6,3 % vekst, mens markedet totalt var opp 1,0 %, viser tall fra AC Nielsen.

-Det er med stolthet vi kan si at Hansa Borg Bryggerier er en viktig samarbeidspartner for Heineken, og at vi har tatt Heineken til nye høyder i det norske markedet. Tall fra AC Nielsen

Theodor Espelid
Theodor Espelid

viser at ved utgangen av 2002 var Heineken en ubetydelig aktør i Norge med en verdiandel på ca. 0,3 % i det norske dagligvaremarkedet. Etter at Hansa Borg Bryggerier overtok produksjonen og avtalen i 2003 har Heineken vokst år etter år og har blitt det syvende største ølmerke i Norge med en verdiandel på 5,81 % i 2013, som representerer i overkant av 556 millioner kr i omsetning ut av butikk, forteller en stolt merkevaresjef.

Heineken er verdens mest eksporterte ølmerke og er tilgjengelig i hele 198 land. Tall fra Canadean’s «Top 10 International Brands» fra juli 2013 viser at Heineken selger totalt 2,91 milliarder liter øl utenfor sitt hjemmeområde Nederland. Dette er faktisk hele 72,5 % mer enn neste ølmerke på listen; Budweiser, som totalt selger 1,75 milliarder liter utenfor hjemmeområdet sitt, USA.

Kilde: Pressemelding.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.