Jeg er helt enig med Lilly Bollinger angående musserende vin.

» Jeg drikker champagne når jeg er glad og når jeg er trist . Noen ganger drikker jeg den når jeg er alene. Når jeg har selskap, anser jeg den som obligatorisk . Jeg nipper til den hvis jeg ikke er sulten og drikker den når jeg er. Ellers rører jeg den aldri- med mindre jeg er tørst . »

Her er noen franske bobler til jul og nyttår.

Champagne

Claude Cazals Blanc de Blancs Grand Cru Cuvée Vive, Extra Brut 89 poeng

4447701-1Her er det mye bobler for pengene. Vakker, lys gyllen farge. Nydelig duft av sitrus, epler og brødbakst. En stram og elegant vin som følger duften epler og sitrus. Flotte bobler som kiler ganen. Bra syre og sødme. God ettersmak. Perfekt vin til aperitiff. Dette er et meget godtkjøp.

Fleury Blanc de Noirs Brut  88 poeng

Lys gul på fargen. Virkelig god duft av epler, sitrus og brød. Fin fylde på smaken, nydelige bobler, god syre og sødme.  En riktig lekker fruktighet med en lang og god ettersmak. Denne vinen er som poteten, den kan brukes til alt. Godt kjøp.

 

Champagne Palmer Brut Réserve   88 poeng.

Og hvordan smaker denne moroa? Riktig bra. Den har en fin strågul farge, de riktige små boblene som kiler i nesen. Duften er nydelig av grønne epler og fersken. En tett på perfekt syre og en veldig bra frukt. En vin som anbefales virkelig å legge i handlekurven.

Gonet-Medeville Premier Cru Blanc de Noirs Brut 87 poeng.

Her er det mye eleganse. Fin strågul farge, fin små bobler som kiler nesen når man lukter. Herlig duft av epler, hint av brødbakst. Smaken er som sakt elegant, med sitrus, epler og en god balanse mellom syre og sødme. Lekker munnfølelse. Bra ettersmak. Dette er vin til konversjon og aperitiff. Meget godt kjøp.

Beaufort 1er Cru Les Facettes Brut Réserve 86 poeng

Fin gul farge, lekre bobler. Duft av epler, sitrus og brød. Smaken er fast, god munnfølelse. Følger på mange måter duften med epler, sitrus og god fruktighet. God syre. Ettersmaken er lang og behagelig. En ekte aperitiff vin. Godt kjøp.

Paul Laurent Pierre Darcys Brut 85 poeng

 

Her er fargen lysgul. Elegante bobler. Duften preges av epler, sitrus og noe bakst. Slettes ingen dum duft det. Smaken lever vel opp til duften med fin sødme, epler og noe sitrus. God munnfølelse. God fruktighet. Lang og god ettersmak. Selvfølgelig kan den brukes til aperitiff, men passer også bra sammen med fingermat. Virkelig prisverd. Godt kjøp.

Grémillet Sélection Brut 79 poeng

 

Denne var på en måte en liten skuffelse. Det var ikke noe feil på fargen, som er gulgrønn, heller ikke var det feil på boblene som er små og vakre. Duften har både epler og sitrus… men også noe søtlig som ikke er tiltalende. Smaken lever opp til det søtlige og noe udefinerbart som ikke tiltaler meg. Det mest positive er prisen som er overkommelig.

Crémant
Brun Crémant de Bourgogne Charme Blanc de Blancs Extra Brut 89 poeng.

9106401-1Som noen av dere kanskje har fått med dere, så er jeg fan av Jean Paul Brun. Og denne crémanten skuffer bestemt ikke. Den har en vakker strågul farge. Nydelige duft av sitrus, epler, brøddeig og mineraler. Når man klarer å rive seg løs fra duften og går over til smaken så opplever man en frisk og fruktig start. Og man finner igjen både eplene og sitrusen her. Bra syre og en elegant ettersmak. Har du råd, ta en kasse for denne blir man aldri lei av.

Ganevat Crémant du Jura Nature Non dosé. 87 poeng.

Fargen er blekt gyllen. Elegante små bobler med en deilig duft av blomster, brødbakst og sommerepler. Smaken lever godt opp til duften med sitrus og en riktig god fylde. Er du lei av øl og pappvin i påskesolen, er dette et fantastisk alternativ. Passer glimrende som aperitiff, til skalldyr og grønn ertesuppe. Men, aller best samme med venner og kos. Dette er et riktig godt kjøp.

Gustave Lorentz Crémant d´Alsace Rosé 86 poeng.

Vinen har en fin lakserosa farge. Nydelig små bobler. Dufter av sommer med jordbær og røde bær. En god balanse mellom syre og sødme. Denne kan nytes sammen med lyst kjøtt og som aperitiff.  Godt kjøp.

I morgen kommer mer musserende vin. Da fra resten av Europa.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.