Cava eller prosecco? Det finnes veldig mye bra på markedet av begge deler. Godt Drikke har plukket noen favoritter som kan nytes i julehelgen og til nyttår.

Prosecco
Erpacrife Moscato Metodo Classico 2010 90 poeng

Dette er en fantastisk prosecco med sine små, elegante bobler. En nydelig gyllengul farge. En klassisk 4561601-1moscatoduft med vinbergfersken, blomster og tørket frukt. Så intens og nydelig at man bare har lyst til å stå og lukte. Og smaken lever opp til duften med sin intense frukt, gode fylde og lange, friske ettersmak. En ekte løp og kjøp vin.

Ferrari Brut 88 poeng

En av mine favoritter til jul og nyttår. Fine bobler som kiler nesen når man stikker nesen i glasset for å få duften av epler, sitrus og brød. Smaken har den gode fruktigheten man så gjerne vil ha av en god musserende vin. Med fin syre, epler og en fine, elegant ettersmak. Man kan selvfølgelig bruke denne vinen til fingermat. Men jeg vil helst bruke den sammen med venner og den gode samtale før middagen. Eller til kysset ved tolvslaget nyttårsaften. Meget godt kjøp.

Le Colture Sylvoz Prosecco Brut 86 poeng

En lys gul farge. Fine, små bobler. En herlig duft av pære, epler og hint av vinbergsfersken. Smaken er frisk, fin syre, noe sitrus og epler. Kan brukes sammen med skalldyr eller bare som aperitiff. Riktig godt kjøp.

Nino Franco Prosecco Rustico 86 poeng

Fin gul farge med bobler som leker langs kanten av glasset. Nydelig fruktig duft av epler, pærer og noe sitrus. Her lever smaken fint opp til duften med sin fine fruktighet, gode syre og sødme. Bra ettersmak. Fin til aperitiff før den store middagen. Virkelig bra kjøp.

Cava
Castellroig Cava Brut Nature Reserva 2010 88 poeng

Her er en cava som er virkelig verd penga. En strågul farge, herlig duft av blomster, epler og noe udefinerbart som kiler nesen på en herlig måte. Frisk og fruktig på smaken. Herlige små bobler.  God syre og sødme. En lang og god ettersmak. Om du skal ha juletapas, ja da er det denne du skal ha. Ellers passer den glimrende som aperitiff. En ekte løp og kjøp vin.

Juvé y Camps Essential Brut 86 poeng

Strågul farge, fine bobler og en riktig fin duft av epler, urter og litt sitrus. Fin fylde på smaken, noe epler bra syre og sødme. Bra ettersmak. Passer fint sammen med skalldyr og som aperitiff. En vin som er verd pengene. Og er et riktig bra kjøp.

Anna de Codorníu Brut 86 poeng

Ennå en vin som er verd pengene. Gulgrønn farge, små fine bobler. Nydelig og elegant duft av frukt, litt brød. Smaken lever fint opp til duften med fin fruktighet, bra syre og noe sødme. En god ettersmak. Bra som aperitiff. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.