Fire gode italienere.

Italia er nordmenns favorittland. Iallfall når vi snakker om vin.

Zenato Valpolicella Superiore Ripassa 2011 88 poeng

Vakker, dyp rød farge. En nydelig duft av mørke bær, vinkjeller og fat. Smaken er en opplevelse som man gjerne kan unne seg. Bløt, med fin sødme og syre. Veldig bra balansert. En anelse bitter ettersmak som er nydelig. Denne vinen passer perfekt til kos, men går også veldig bra sammen med lam og lyst kjøtt. Et virkelig godt kjøp.

Zenato Veneto Rosso Parziale Appassimento 2012 83 poeng

Veneto Rosso har en klar rubinrød farge. Duften er vakkert preget av mørke bær og noen kirsebær. Smaken er middels fyldig med en rimelig rund smak. Den lever bra opp til duften med mørke bær og en anelse kirsebær og litt tørkede urter. En helt grei ettersmak. Vin til nesten alle former for pasta samt kalv og svin. I forhold til pris, er det et riktig bra kjøp.

Strozzi Morellino di Scansano 2013 86 poeng.

En nyhet på det norske markedet. Og det er slettes ikke noe dumt, nytt bekjentskap. Fargen er lys, rubinrød. Duften er kilen på nesa med elegant frukt og mørke bær og. Smaken er fyldig, mørke bær og en nydelig balansert sødme og syre. Riktig bra ettersmak. Om du ikke vil bruke den til lam, så er det en fantastisk kose vin. Dette er et riktig bra kjøp, så ring i dag og bestill to.

Strozzi Ocra Bolgheri 2012 89 poeng.

Dette er en virkelig godbit. Også en nyhet som jeg vil trykke til mitt bryst. Dyp mørkerød farge. Duften er virkelig nydelig med bjørnebær, ikke de som vokser i hagen men de man finner i skogen. En anelse lær og fat. Smaken er, kan man si kontant? Mørke bær og en fantastisk balansert syre og sødme. Ettersmaken er lang, bløt og rund. Virkelig elegant. En vin som passer sammen med oksekjøtt og til kos med gode venner. Dessverre er dette en vin som må bestilles, ellers ville jeg ha sakt, løp og kjøp den nå.

1 kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.