Om du trodde at Gamaydruen stort sette trivdes i Beaujolais, kan jeg opplyse at du tar skammelig feil.

Fra Auvergne, ligger mellom Rhônedalen og Loire og en gang for riktig lenge siden et av Frankrikes største vindistrikt, kommer det noen fantastiske viner. Og da også på gamaydruen.

Cave Saint Verny, som ble grunnlagt i 1991, er grunnen til at Auvergne igjen er på vinkartet. Og filosofien bak vinene er spennende. Druene høstes, noe presses og noe gjæres som hele drueklaser, det brukes ingen unødvendige tilsetningsstoffer, og vinen oppbevares på sement -& ståltanker for å bevare mest mulig friskhet. Vinen tappes ufiltrert.

Les Volcans Gamay 2014 Frankrike, Auvergne.  89 poeng

puyDette er en vin som kan serveres lett avkjølt, men den ble testet temperert. Og for å si det først som sist, her er det veldig mye vin for pengene. Fargen er mørkrød, en herlig duft av mørke bær, urter og noe rått kjøtt. Ok, det lyder ikke særlig morsomt… men det er en herlig duft. Smaken er saftig, fyldig med en viss porsjon råskap som jeg elsker. Her finner man de samme mørke bærene og urtene som i duften. Fine tanniner og en godt balansert syre sødme med en riktig god ettersmak. Meget godt kjøp.

Les Volcans Gamay Pinot Noir 2015 Frankrike, Auvergne. 86 poeng. 

Kan serveres lett avkjølt. Fin rød farge, god duft av røde hage bær, bringebær og hint av blomst. Nydelig frisk smak, smak som lever riktig bra opp til duften med bær og blomster. Bra balansert syre og sødme. God ettersmak. Om du skal ha kyllingfilet på grillene denne sommeren, så er dette vinen til. Meget godt kjøp.

St. Verny Les Volcans Pinot Noir 2014 Frankrike, Auvergne. 86 poeng  

Vakker, lys rød farge. Duften er røde sommerbær som jordbær og bringebær. Hint av blomster. En lett fruktig og elegant smak. Fin syre og sødme. Lite tanniner. En lang og god ettersmak. Passer fint sammen med lyst kjøtt, men jeg vil også bruke den til sommerens grillet fisk. Server den gjerne lett avkjølt og nyt den en varm sommerkveld. Meget godt kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.