MATCHA BAR BY BYOH I KØBENHAVN

Av LINN JOHNSEN Vinstudinen 

Hjemme lærte jeg at man ikke skal sløse bort livet på å drikke te. Får man imidlertid et sånt råd fra en som synes at Nescafés espresso er like god som noe annet er det vel likevel all grunn til å være skeptisk. Litt sunn skepsis har jeg når det gjelder supermat også. Og matcha-te er vel kanskje en av de trendene som sprer seg som en farsott på lik linje med spirulina og acai med et tildels ukritisk publikum som lovpriser herligheten. Det var altså med en solid dose av denne skepsisen jeg ble med Astrid fra @champagneandhighheels til BYOH matcha bar i København i forrige uke. Astrid er din guide til sunnere opplevelser.

Matcha-Bar-by-BYOH-Copenhagen_-2Matcha-Bar-by-BYOH-Copenhagen_-3Så altså. Der var vi da plutselig. I vakre, hvite omgivelser, omgitt av Kinfolk Magazine, sunne vakre mennesker. Jeg måtte spørre innehaver, Michael Mølgaard hva matcha var, og det var nok tydelig at de fleste som vanligvis kom dit var litt mer opplyste enn meg selv. Han lot seg ikke overrumple av den grunn. Mitt første møte med matcha var på RAW 42 i Pilestrædet dagen før, der jeg fikk servert en supersjokolade med matchapulver uten å ha den fjerneste idé om annet enn at dette måtte være den sunneste snacken jeg noen gang hadde fått i meg. På mystisk vis har jeg blandet matcha med mate som argentinerne ofte drikker på stranden. Det var definitivt ikke samme materie. Matcha er en pulverisert grønn te med opprinnelse i Japan. Den skal være mange ganger sterkere enn vanlig grønn te, og ha helsegevinster ut av denne verdenen.

Matcha-Bar-by-BYOH-Copenhagen_-5Matcha-Bar-by-BYOH-Copenhagen_-7Matcha Bar by BYOH Copenhagen_-5Matcha Bar by BYOH Copenhagen_-7Vi tok fatt på hver vår iced matcha. Min med matcha og kokosvann. Kokosvann er i seg selv ubetalelig. Astrid derimot tok en variant med chashewmelk, og det skulle vise seg at de smakte særdeles godt begge to. 1-0 til matcha. Kanskje 2-0 ettersom det er vanskelig å beskrive hva disse kalde drikkene egentlig smakte! Matchaen som serveres er selvfølgelig økologisk og håndplukket fra en enkelt plantasje. Aner jeg et snev av terroir også i denne bransjen? I hyggelige omgivelser med en sædeles hyggelig og personlig service skled matchabaren plutselig inn som en favoritt på Købenlisten som en sunn motvekt til den obligatoriske mandelcroissanten på Democratic Coffee. Ja, takk! Begge deler.

På Matcha Bar by BYOH får du både varme og kalde drikker, men også deilige frokost- og lunsjretter samt snacks  – alt i den samme delikate innpakningen – og uten et snev av dårlig samvittighet. Matcha Bar selger blant annet også brukerutstyr, matcha og Kinfolk Magazine fordi som skulle ønske en liten, sunn suvernir fra Japan via København.

Matcha-Bar-by-BYOH-Copenhagen_-4Adresse

Du finner  matchabaren ligger rett ved et par av hotellene som er populære blant norske turister i København; blant annet Guldsmeden og Absalon. Jeg vil kalle matchabaren en perfekt start på dagen før man går løs på København – byen som er mer enn en by. For meg er den en fornøyelsespark.

Matchabar by BYOH

Helgolandsgade 13, 1653 København

Og hvis du lurte på hva BYOH betyr… Be your own hero.  Jeg sier ikke mer…

Mer om vinstudinen og Linn Johnsen finner du på denne lenken.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.