Jul og nyttår er over.

For mange av oss treffer hverdagen oss med tomme lommebøker og nest inntil lettelse for at endelig er vi i gang med det normale igjen. Men fortsatt vil vi jo ha en viss porsjon nytelse. Og her er det noen riktig bra bag in box.

Ch. Dudon 2017. Frankrike, Bordeaux. Pris kr. 479,90 Poeng 87/100

Druene er Cabernet Franc 20%, Merlot 80%. Mørkerød farge. Meget bra duft av mørke bær, urter og en anelse fat. Smaken er moden med god fylde. Riktig bra balanse mellom syre og sødme. Fin tannin. Samme bær og urter som i duften. God ettersmak. Passer bra sammen med vilt og lam.  Her er det utrolig mye Bordeaux vin for pengene. Løp og kjøp.

Vespa Barbera 2017. Italia, Piemonte. Pris kr. 419,90 Poeng. 85/100

Drua er Barbera. Mørkerød på fargen. Duft av modne kirsebær med et lite hint av urter. Frisk med bra fylde på smak. Lever opp til duften med sine mørke bær. Meget bra balansert syre og sødme. Riktig god ettersmak. Passer bra sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Hvitvin

BattenfeldSpanier Riesling Trocken 2017. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr. 439,90 Poeng 87/100

Druen er selvfølgelig Riesling. Fin gulgrønn farge. En fantastisk frisk duft av grønne epler, sitrus, blomster og det lille ubestemmelige. Smaken har en sjeldent god munnfølelse og friskhet. Akkurat som i duften er det epler, sitrus og blomster. Nest inntil en prefekt balanse mellom syre og sødme. En lang, elegant ettersmak. Passer fint sammen med lyst kjøtt og fet fisk. En ekte løp og kjøp vin.

Matua Marlborough Sauvignon Blanc 2017. New Zealand, Marlborough. Pris kr. 259,90 (1,5 liter) Poeng 86/100

Vinen er laget på Sauvignon Blanc. Fin gulgrønn farge. God duft av sitrus, frukt og små hint av stikkelsbær. God fruktig start, bra fylde med frukt, stikkelsbær og noe sitrus. Meget bra balanse mellom syre og sødme. En bra ettersmak. Kan brukes til fisk, men jeg synes den er bedre som kosevin. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.