En vin med historie.

Die Bischöflichen Weingüter Trier er egentlig ikke så veldig gammel, men veldig gammel allikevel.

Die Bischöflichen Weingüter Trier ble grunnlagt 1966 da man slo sammen tre kirkelige vingårder i Mosel-Saar-Ruwer under en forvaltning. Og i dag så har de 95 hektar vinmarker.

Scharzhofberger
trier domkirke
Foto: Berthold Werner

Bischöfliche Scharzhofberger Riesling Kabinett 2013 kommer fra vinmarkene Scharzhofberger som regnes som en av de beste vinmarkene i Tyskland. Markene har vært i Trier domkirken, eller på tysk, Hohe Domkirche St. Peter zu Trier, eie i uminnelige tider. Trier Domkirke er Tysklands eldste. Byggingen av den første kirken på stedet ble påbegynt etter at Konstantin den store (romersk keiser 306 – 337) i 313 innførte religionsfrihet i området. Arkeologiske utgravninger og myntfunn viser at en basilika var under oppføring i år 315. Kirken har i de 1 700 årene som er gått siden den første byggingen, tilnærmet uavbrutt vært samlingssted for den kristne menighet i området og dessuten sete for biskopen i Trier. Og ikke minst, de har dyrket vin siden dag ett. Derfor blir man litt andektig, når man åpner

Bischöfliche Scharzhofberger Riesling Kabinett 2013. 90 poeng.

Og hvordan er nå denne vinen? Fargen er nydelig gulgrønn. Duften har blomster, epler og sitrus. Og smaken lever så absolutt opp til duften. Med en riktig fin friskhet, syre som balanseres flott mot sødmen og ikke minst, det er en riktig god og lang ettersmak. Prøv den gjerne samme med fenalår eller annen skinke. Det er en riktig god opplevelse. Om du vil ha din egen vinkjeller, så er denne vinen en riktig bra start. Den vil fortsette å utvikle seg de neste ti, tolv årene. Meget godt kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.