Godt Drikke har smakt en rekke forskjellige bag in box som passer til høsten og høstens gleder.

Av de vinene som ble testet, var det de hvite som generelt hold høyest kvalitet.

Leitz Riesling 2014 Tyskland, Rheinhessen Terningkast 6

Her er det mye vin for pengene, tenkte jeg da jeg kjente duften. Fin strålgul farge. Duften har grønne epler, akkurat som de man fant på epleslang da man var barn. Det er nesten så man ikke vil smake men bare stå og lukte. Men,  smaken lever fint opp til duften, med epler, litt sitrus og noe jeg ikke helt klarer å definere men som slettes ikke er dårlig. Rimelig lang ettersmak. Dette er vinen for salater og gode venner. Meget godt kjøp.

Signature Series Gysler Riesling Trocken, Rheinhessen, Tyskland. Terningkast 6

En fin, fin grønngul farge. Duften har solmoden fersken, blomster og noe sitrus. Smaken er ung, frisk og sommerlig. Her finner man både epler og noe sitrus. En riktig god og lang ettersmak. Denne vin passer til skalldyr og lyst kjøtt, men mest til kos. Og det skader jo ikke at dette er en økologisk vin. Her får man virkelig valuta for pengene. Løp og kjøp!!

Von Winning Riesling Tyskland, Pfalz Tyskland. Terningkast 6

Dette er ingen kosevin men en glimrende vin til mat. Så er det sagt først som sist. Fargen er gulgrønn. Herlig duft av grønne epler. Smaken har fin fylde, syrerik men med en virkelig god fruktighet. Passer fint sammen med røkte skinker, paier og visse ostetyper. Meget bra kjøp

Casillero del Diablo Reserva Chardonnay. Chile. Terningkast 6.

Lys strågul på fargen. God duft av epler, sitrus og noe tropiskfrukt. Frisk og ung i smaken. De samme smakene som i duften med epler og sitrus samt noe fat. Vel balansert syre som slettes ikke får dominere. En fin ettersmak. Passer fint sammen med fisk og skalldyr, men aller beste en stille sommerkveld sammen med venner. Jeg har smakt bedre Chardonnay viner. Men ikke til denne prisen. Meget godt kjøp.

Geil Riesling Trocken Tyskland, Rheinhessen Terningkast 5

Fin gulgrønn farge. God duft av epler og sitrus. Smaken er som duften med sitrus og epler. Godt balansert syre og sødme. En rimelig ettersmak. En vin som passer bra sammen med skalldyr eller salat. Godt kjøp.

Rødvin

Det finnes et gigantisk utvalg med rødvin på Bag in Box. Her er noen få som ble smakt den siste tiden.

Barbera Piemonte Selezione Luca Roagna, Italia Terningkast 6

En gammel traver her på Godt Drikke. En vi aldri vil bli lei. Fortsatt den samme vakre, dype røde fargen. En herlig duft av bær og kirsebær. Smaken er fyldig med en veldig bra balansert syre og sødme. Jo, dette er et virkelig bra kjøp på boks. Og litt som poteten, den kan brukes til alt. Til og med lange diskusjoner mørke høstkvelder. Et virkelig godt kjøp.

Rauzan Despagne Bordeaux Réserve Rouge 2012 Frankrike Terningkast 6.

Her er den klassiske røde, Bordeaux fargen. Sammen med en nesten klassiske Bordeaux duft av solbær og tørkede urter. Og det er ingen dum duft. Smaken har mørke bær, litt i retning bringebær og bjørnebær. Med en fint balansert syre og sødme som gir en god friskhet. God ettersmak med en god lengde. Dette er en vin som danser fint sammen med både storfekjøtt og lam. Og ikke minst passer den godt til kos. Meget godt kjøp.

Valli Unite BiB 2014 Italia, Terningkast 6

Denne står virkelig ikke tilbake for noe, til tross for en vanskelig årgang. Vinen har en ren, delikat, floral og kirsebærpreget duft med et hint av mandler, og er en superjuicy og saftig vin med nydelig fasthet. Bedre blir det ikke på BiB i følge en bekjent jeg stoler fullt og fast på.

Portugal Ramos Smart Dog Syrah 2014 Portugal, Terningkast 5

Det er egentlig altfor lite portugisisk vin på polet. Men dette er iallfall en som er verd å prøve. Fin, mørk rødfarge. God duft av mørke bær som kirsebær. Smaken lever virkelig opp til duften med mørke bær. Rund og behagelig med godt balansert syre og sødme. God ettersmak. Går veldig bra sammen med høstens lam. Utmerket kosevin.

Altareggia Primitivo Puglia Italia Terningkast 4

En mørk rød farge, duft av mørk, syltet frukt. Smaken har mye sødme, mørke bær og absolutt ingen kanter. Veldig lett å drikke. Kosevin.

 

 

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.