Toro er vel egentlig en vinbondes mareritt.

Klima er brutalt med temperaturer som svinger fra 40 graders varme om sommeren til minus 20 grader om vinteren. Det kommer maksimalt 300 mm regn pr år og kunstvanning er forbudt. Landskapet er flatt, og som sakt, varmt. Men noen fordeler finnes det selvfølgelig. De fleste vinstokkene er eldgamle og fra tiden før den store vinpesten som herjet Europa for mer enn 130 år siden. Druene som brukes, er Tempranillo eller som man sier lokalt, Tinto del Toro. Det dyrkes også litt Garnacha, Malvasia og Vedejo mens Merlot og Cabernet Sauvignon ikke finnes i det hele tatt.

Vinen skal inneholde minst 75% Tinto del Toro og ha minimum 12,5% alkohol. Men ofte kan de være opptil 15%. Vinstokkene bindes ikke opp som de fleste andre steder, men beskjæres så de blir som små og tette busker. Derfor blir det også god avstand mellom stokkene. Drueklasene er mindre enn f.eks i Rioja og gir derfor mer fylde og tannin enn i de andre distriktene. Og ikke minst så dufter de av solbær og krydder. Et godt eksempel på vin fra Toro er:

Matsu El Recio 2019. Spania, Toro. Pris kr. 205,10 Poeng 88/100

Drua er Tempranillo. Fin mørkerød farge. Duft med solbær, pepper og hint av fat.. Mjuk og fyldig på smak. God frukt og bær. Bra syre og tannin samt en ettersmak som er riktig god. En vin som vil passe glimrende til de fleste litt tyngre kjøttretter og de lange samtalene. En ekte løp og kjøp vin!!

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.