Uansett strømpriser, korona og andre kriser, så går det mot jul.

En tid som skal, bør være en gledens tid. Så derfor har godt drikke testet noen musserende vin som ikke tømmer lommeboka helt. Og hva kan være mer festlig enn et par glass musserende vin i en førjulstid?

Deux Roches Crémant de Bourgogne Brut. Frankrike, Burgund, Crémant de Bourgogne. Pris kr 179,90 Poeng 87/100

Drua er Chardonnay. Lys gulgrønn farge. Fine små bobler. Duft av grønne epler og sitrus med et hint av kjeks. God munnfølelse, frisk og fruktig på smak. Balansert syre og sødme. God ettersmak. En vin som passer like bra til fisk som gode venner eller en stille stund. Mye bobler for pengene.

Vitteaut-Alberti Wild Blanc de Blanc. Frankrike. Pris kr. 189,90 Poeng 88/100

Chenin Blanc 45%, Muscadet (Melon de Bourgogne) 35%, Muscat Blanc 20%. Vinen har en fin gul farge med et lite grønt skjær. Små, fine bobler. Fruktig duft med epler og noe toast. Smaken er frisk og fruktig. Meget bra balansert syre og sødme. God ettersmak. Passer fint sammen med gode venner og småretter. Meget bra kjøp.

Grand Housteau Crémant de Bordeaux Rosé Brut. Frankrike, Bordeaux. Pris kr. 149,90 Poeng 86/100

Druer er Cabernet Franc 85%, Merlot 15%. Lys rosa farge. Fine bobler. Duft av jordbær, sitrus, epler og kjeks. Fyldig og fruktig på smak. Samme bær som i duften. Bra balansert. Riktig god ettersmak. Passer bra som velkomstglass til julebordet. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.