Eierne er nye.

Det samme er kjellermesteren som sakte, men sikkert tilnærmer seg en økologisk og biodynamisk produksjon. Dessuten er kjelleren i champagnehovedstaden Épernay totalrenovert. Derfor er det ikke for ingenting at mange anser huset Leclerc Briant som et av de mest spennende. Oppi alt dette holdes tradisjonene i hevd – blant annet ved at en stor del av basevinene gjæres i brukte fat.

Nr. 78401
Leclers Briant Premier Cru Extra Brut (musserende)
Frankrike/Champagne/u.å./12 prosent
Kr. 589,90 (bestilling)

Brukt tre druer – syv deler Pinot Noir samt likt med Chardonnay og Pinot Meunier. Har fått minimum 45 måneder modning på flaske. Gulgrønn. Fine bobler. Syrlige epler, kjeks, noe mineraler, sitrus og blomster på duft. Klare tegn på lagring i en fyldig smak. Frukt og en anelse salt. Gode syrer. Stor, tørr lengde. Alene eller til noe fra sjøen. Kan lagres.

Nr. 54818
Warre’s Otima 20 Years Old Tawny (portvin)
Portugal/Douro é Porto/u.å./20 prosent
Kr. 239,90 (bestilling) (0,5 liter)

Brukt fem druer – deriblant Touriga National og Tinta Barroca. Modnet 20 år på fat før tapping på flaske. Brunrød. Masse sødme – 108 g/l sukker – samt tørket frukt, nøtter, en anelse honning, myke karameller og fat. Smaken er fyldig og bløt med syrer som balanseres. Mer moden frukt, treverk og urter. God varighet. Til desserter, kaker og frukt.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.