Helt siden jeg smakte rosévinen fra Domaine Vacheron, har jeg vært fasinert av vinene deres. Så da jeg fikk smake deres Sauvignon Blanc for en stund siden, har jeg blitt ennå mer begeistret.

Familien Vacheron har dyrket vin i århundrer. Men som mange andre i Sancerre, så ble de hardt rammet av vinlusas herjinger i 1886. For å slippe eiendomsskattene, var de tvunget til å leie ut markene mens familien jobbet som befraktere.

På begynnelsen av 1900 tallet ble den nye vingården skapt. Maurice Vacheron begynte å dyrke vin på cirka en hektar land. Neste generasjon, Jean Vacheron, økte gården til fire hektar. Men det var først på femti og sekstitallet at det begynte å ta av og gården vokste både i ry og størrelse.

I dag så er det kusinene Jean-Laurent og Jean-Dominique som drifter gården som nå er i underkant av 50 hektar. De har også begynt å kjøpe opp små vinmarker i Guigne Chèvre, En Grands Champs, Paradis og Chambrates.  Gården ble sertifisert organisk i 2004 og biodynamisk i 2008. De dyrker 34 hektar Sauvignon Blanc og 11 hektar Pinot Noir. Totalt produserer de mellom 250 – 300 000 flasker hvert år.

Dom. Vacheron Sancerre 2018. Frankrike, Loire, Sancerre. Pris kr. 309,90 Poeng 90/100

Drua er som sagt, Sauvignon Blanc. Lys gulgrønn farge. Meget bra duft av grønne epler, sitrus og klassiske hint av stikkelsbær. Smaken har en fin fylde, frisk og fruktig. En perfekt balansert syre og sødme. Lang og god ettersmak. Passer til lette salater eller til kos. Meget bra kjøp!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.