Ukens vin kommer fra Barolo, Cannubi. Området ble omtalt som noe unikt allerede på 1700 tallet og vinene fra vinmarkene var viden kjent.

Vingården Fratelli Serio & Battista Borgogno holder til på toppen av de legendariske vinmarkene Cannubi. Og i dag er det femte generasjon som drifter gården. Vingården ble grunnlagt 1897 av Cavalier Francesco Borgogno. Vinen ble den gangen solgt i den lille tavernaen til Cavalier Francesco Borgognos hustru i Barolo. Men riktig fart på sakene ble det med 3. generasjon på gården, Serio Borgogno. Allerede som ung mann reiste han til Frankrike for å lære mer om vin og vindyrking. Og fant ut at det som var holdbart i det lange løpet, var å droppe alt som het trender og dyrke frem potensiale i fra markene og tradisjon. På tross av at Cannubi ikke var særlig kjent på den tiden, klarte han å selge vinene sine til stor sett hele verden… og ikke minst fikk han frem navnet Cannubi.

I dag er det fjerde og femte generasjonen som arbeider på gården. Marco Bolla, ektemannen til Anna Borgogno, Serio Borgogno eldste datter, er i dage den som drifter gården og kjelleren. Siden 2010 sammen med deres eldste datter Emanuela Bolla. Og fortsatt gjelder Serio Borgognos filosofi. «Følg tradisjonene, ikke glem opprinnelsen din og beskytt dem».

Fratelli Serio & Battista Borgogno har i dag cirka 3 hektar land i Cannubi. Ikke for at de ikke vil ha mer, men det er komplett umulig og kjøpe mer land. En annen sak er at Cannubi er Barolos dyreste vinmarker.

Serio et Battista Borgogno Barolo Cannubi 2013. Italia, Piemonte, Barolo. Pris kr.439,50 Poeng 90/100

Drua er Nebbiolo. Middels dyp rød farge. God duft av mørke bær med hint av fat og krydder Meget bra fylde, rund og frisk. Riktig god munnfølelse. Bra sødme og syre. Mild tannin. Fantastisk ettersmak. Passer riktig bra sammen med kraftige kjøttgryter. Mye barolo i forhold til pris. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.