Første gangen jeg smakte vin av drua Trollinger, var på åttitallet i Württemberg i det tyske vindistriktet Baden-Württemberg.

Skal jeg være helt ærlig var jeg til og begynne med litt skeptisk. Vinen skilte seg jo ut fra det jeg var vant til i forhold til annen rødvin. Men med årene har jeg blitt mer og mer glad i Trollinger.

Trollinger/Schiava

Drua er en rød tysk / italiensk vindrue som antagelig først ble dyrket i vinregionene Sør-Tirol og Trentino. I dag dyrkes drua nesten utelukkende på bratte, solrike steder i Württemberg i vinregion i Baden-Württemberg og på visse plasser i Trentino i Italia. Det tyske navnet tror man kommer fra Tirolinger, fritt oversatt «fra Tyrol.» Det italienske navnet er Schiava som visstnok skal komme fra det italienske ordet «slave»

Det finnes dessverre ingen tyske Trollinger på polet, men det finnes jo noen italienske. Den jeg synes er best, kommer fra produsenten Alois Lageder. De holder til i Alto Aldige og har eksistert siden 1823. Vinhuset er en familiebedrift i femte generasjon, og kombinerer sin historie med ny innovasjon. Vinhuset fokuserer på bærekraftighet, og mye av produksjonen gjøres i dag etter biodynamiske prinsipper.

Alois Lageder Römigberg Schiava 2016. Italia, Trentino-Alto Adige. Pris kr. 224,90 Poeng 88/100

Drua er Trollinger/ Schiava. Vakker dyp rød farge. Duften har den klassiske duften av røde bær med hint av blomst og krydder. Smaken er rund, bløt med en god fylde og fruktighet. Meget bra balansert syre og sødme. Fin tannin. En lang og meget god ettersmak. Vil passe glimrende sammen med Spätzle og en kraftig lammegryte. Ekte løp og kjøp vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.